Mindenmás

Illegális pénzváltót működtetett egy férfi otthonában: százmilliós nagyságrendben váltotta a dollárt és az eurót Szegeden

Vádat emeltek egy szegedi férfivel szemben, aki százmilliós nagyságrendben váltott dollárt, eurót az otthonában – tájékoztatott a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Szanka Ferenc közölte, a férfit jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntettével vádolják.

A férfi a vádirat szerint 2014-től egészen tavaly tavaszi előállításáig váltott szegedi lakásában forintot euróra és dollárra, rendszeres haszonszerzés céljából.

MÁS MIATT TARTOTTAK HÁZKUTATÁST, TÖBB MINT 100 MILLIÓ FORINTOT FOGLALTAK LE

A rendőrség egy más ügy miatt tartott kutatása során tavaly márciusban több mint 100 millió forintot és csaknem 170 ezer eurót foglalt le a vádlottól az illegális pénzváltással összefüggésben. A férfi az elmúlt tíz évben semmilyen jövedelemmel nem rendelkezett, és az eljárás adatai szerint legalább 30 millió forintos haszna származott a pénzváltásból – tudatta a főügyészhelyettes.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb