Mindenmás

Napi pakk: ma indul az ötnapos ünnepi rendezvény a Széchenyi téren, drágulnak a közlekedési bírságok, ma sem fogunk fázni

Jó hír, hogy már csak egy munkanapot kell kibírni, mielőtt beüt a hosszúhétvége Szegeden. Már ma lehet kezdeni az ünneplést a Széchenyi téren, ugyanis indul az öt napos programsorozat, mely tűzijátékkal zárul az államalapítás napján. Ehhez az időjárás is kegyes lesz, nem fogunk fázni. Ez itt a napi pakk, minden fontos infóval péntekre.

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MADONNA SZÜLETÉSNAPJA ÉS A CSILLAGOK HÁBORÚJA PREMIER

Boldog névnapot kívánunk minden kedves Ábrahám, István és Teodor Szeged365 olvasónknak. Érdekességek:

  • 86 éve született Balczó András világbajnok, olimpiai bajnok öttusázó.
  • 66 éve született Madonna amerikai-olasz énekesnő, színésznő.
  • 136 éve meghalt Dr. John Stith Pemberton amerikai gyógyszerész, a Coca-Cola megalkotója.
  • 45 éve mutatták be Magyarországon a Csillagok Háborúja című amerikai sci-fi filmet.

NAPSÜTÉSBEN INDULHAT A PÉNTEK

Pénteken napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Nem meglepő, de csapadékra ekkor sem kell számítanunk, így szuper napsütésben indulhat az Államalapítás Ünnepéhez kapcsolódó programsorozat Szegeden. Az északnyugati szél napközben olykor megélénkülhet. A délutáni csúcshőmérséklet 33-39 fok között alakul.

LASAGNE AJÁNLAT A NAPFÉNY MŰTEREMBEN A SZÉCHENYI TÉREN

Minden nap ajánlunk egy exkluzív finomságot Neked! Ma egy igazi olasz klasszikus kerül terítékre a Napfény Műterem Déli Ajánlatában: a Lasagne. Ki ne szeretné ezt az ínycsiklandó, gazdagon rétegzett tésztaételt, amelyben a szaftos marhahús ragú, a krémes besamel mártás és a ropogósra sült sajt egyesül egyetlen tökéletes falatban? A Lasagne mindannyiunk szívét megdobogtatja, hiszen ez az étel nemcsak finom, de igazi otthoni ízeket idéz, mely minden alkalomra tökéletes választás. Élvezd a mediterrán teraszon vagy a klimatizált exkluzív teremben, ahol egy ajándék limonádéval is megkínálnak Téged. Telefonon itt tudsz előrendelni 10:00 órától: 0630/952-6500. Jó étvágyat kíván a Szeged365!

BORÁSZOK, SÖRFŐZDÉK, VENDÉGLÁTÓSOK, KÉZMŰVESEK LEPIK EL A SZÉCHENYI TERET

Augusztus 16-án, pénteken délután veszi kezdetét az öt napos rendezvény a Széchenyi téren, ahol élő koncertek, gyermekműsorok, fúvószenekari találkozó és utcabál is várja a szórakozni vágyókat. Természetesen nem csak a programok színesítik majd az ünnepet, ugyanis a Széchenyi tér igazi kézműves és gasztronómiai piaccá változik. A borászatokon kívül kisüzemi sörfőzdék, vendéglátósok és kézművesek is várják a kilátogatókat. 

MUNKÁLATOKBA KEZDENEK A BRÜSSZELI KÖRÚTON: KORLÁTOZÁSOKRA SZÁMÍTS

2024. augusztus 16. és – várhatóan – augusztus 26. között aknafedlapok tervezett cseréjére kerül sor a Brüsszeli körút páratlan oldalán, a Csongrádi sugárút – József Attila sugárút közötti szakaszon.

DRÁGUL A KÖZLEKEDÉSI BÍRSÁG MÁTÓL

Számos közlekedési bírság összege emelkedett 2024. augusztus 1-jével. Aki megsérti az elsőbbségadással kapcsolatos kötelezettségeket, 26-52 ezer forintos csekket kaphat. A szabálytalan előzésért immáron 32 500 – 65 ezer forintos büntetést lehet kiróni. Ám augusztus 16-tól alsó hangon 50 ezer forintra bírságolják a gyorshajtást is.

SZABADTÉRI PARTYVAL VÁR A HUNGI

Augusztusban is minden pénteken fergeteges szabadtéri bulival várnak a Hungi teraszán. Ez ma sem lesz másként, úgyhogy készítsd ki a bulizós öltözéked és szórakozz egy nagyot a szabad ég alatt! Bővebb infót ITT.


Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb