Gasztro

Megérkezett a Zöld Málna – Mákvirág duó: mától Szeged az ország süti-fővárosa

Nagy nap a mai a szegedi Reök és Delimo Kézműves Cukrászdák életében, ugyanis augusztus 19., hétfőtől lehet értékesíteni

  • a Magyarország Tortája (Mákvirág),
  • és a Magyarország Cukormentes Tortája (Zöld Málna) győztes termékeket.

Reggel 8-kor a Magyar Ede által tervezett szecessziós palotában kezdtük a napot, ahol – némi meglepetésünkre – már a nyitás előtt 10-15 perccel várakozott pár szegedi, hogy megkóstolhassák a 100%-ban cukormentes, Novák Ádám és Csonka László által kreált Zöld Málnát.

“Ízben nálam ez a felső kategória teteje, nincs rajta mit magyarázni”

– mondta mosolyogva egy 20-as éveiben járó fiatalember arra a kérdésünkre válaszolva, hogy milyen lett a Magyarország Cukormentes Tortája győztes szegedi finomság. Mint mondta, ő Kiskunfélegyházáról kocsikázott be Szegedre, hogy már a nyitáskor, az elsők között részese lehessen a különleges kulináris élménynek. Egy középkorú hölgy, miután elfogyasztott egy szelettel a Mákvirágból, még gyorsan kért az unokáinak egy-egy szelettel elviteles dobozban. “Ez lesz a meglepetés, ha rendesen ebédelnek ma” – mondta nevetve.

A két győztes terméket egyébként a Reök és Delimo Kézműves Cukrászdák mellett egy külső, a Kölcsey utcára kihelyezett hűtőpultban is árusítják, a csapat egy része pedig a budai Várkert Bazárban megrendezett Magyar Ízek Fesztiválján is bemutatkozik a rangos zsűri által a legjobbnak ítélt cukormentes tortával.

Az ÁRKÁD Szegedben üzemelő Delimo Cukrászdát augusztus 19-én tudod meglátogatni (20-án zárva lesznek), a ló faránál lévő Reök Cukrászdában viszont mindkét nap várják a minőségi, kézműves sütemények szerelmeseit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb