Szegedi ArcokVideo365

„Olyanok vagyunk, mint egy nagy család, mintha a testvéreim lennének“ – bemutatkozik a szegedi Kozmosz Egyesület Akrobatikus Rock & Roll Tánciskola, ahol a gyerekek megvalósíthatják önmagukat

Izgatott gyermekarcok, mesteri kecsességgel kivitelezett ugrások és forgások fogadtak bennünket a Szent-Györgyi Albert Agórában, amikor ellátogattunk a Kozmosz Egyesület Akrobatikus Rock & Roll Tánciskola egyik edzésére. Az ovis és kisiskolás korú növendékek büszkén mutatták be nekünk táncukat, s mi valóban csak ámultunk ügyességüket látva, s azt a szenvedélyt, azt a ragyogást, ami szinte sugárzott valamennyi gyerkőcből, ahogy kiálltak a színpadra. Szavak sem kellettek, hogy a néző tudja, a gyermekek számára a tánciskola tényleg a kozmoszt, a világmindenséget jelenti. Ez nem csupán egy tánc, ez egy nagy család, ahol a bizalom és az egymás iránti szeretet képez nagyon erős köteléket. A Kozmosz Egyesület születéséről Karó Krisztiánnal, a tánciskola megálmodójával beszélgettünk.

NAGYON FONTOS, HOGY SZERESSÉK A GYEREKEK, AMIT CSINÁLNAK

Mint Krisztián elmesélte, a Gumimacik Rock and Roll Klubnál szeretett bele az akrobatikus rock&roll világába, majd 2005-ben döntött úgy, hogy megvalósítja álmát, s megalapítja saját tánciskoláját, a Kozmosz Egyesületet, mely a Makkosházi Óvodában kezdte pályafutását. Az iskola 20 éves fennállása alatt számos mérföldkövet elért már: közel 10 éven keresztül a Szeged Plazaban fogadták a táncolni tanuló kicsiket, majd 2023-ban rátaláltak új, immáron végleges otthonukra a Szent-Györgyi Albert Agórában. „Egy olyan oktatást igyekszünk létrehozni, ahol természetesen a teljesítmény is számít, de nem minden áron. A táncnál nagyon fontos, hogy szeressék a gyerekek. Nagyon fontos a mai világban, hogy megtanulják, a kemény munkának megvan az eredménye“ – árulta el Krisztián.

FELTÉTLEN BIZALOM NÉLKÜL NEM MŰKÖDHET

Az egyesület elnöke abba is beavatott bennünket, az akrobatikus rock&roll szépségét és egyediségét az adja, hogy a gyerekek a tánc közben, akár formációról, vagy párosról van szó, egymásra vannak utalva, ami a feltétlen bizalom nélkül nem is működhet. Így a gyerekek nem csak bízni tanulnak meg egymásban, de azt a felelősséget is, hogy például egy-egy ugrás, vagy emelés sikere mennyire is függ a köztük lévő összhangtól, attól, mennyire figyelnek egymásra. Ez pedig a Kozmoszos gyerekek között tökéletesen működik. Mint elmondták számunkra az ifjú táncosok, a Kozmosz számukra a családot jelenti, mintha egymás testvérei lennének. Mi sem példázza ezt jobban, hogy a gyerekek a táncon kívül is egy csapatot alkotnak, mint az egyesület által szervezett közös mozizások, bográcsozások, kirándulások. Sőt, ezekbe a programokba a szülőket is ugyanúgy bevonják, így lesz teljes egész a Kozmosz életérzés.

Nézd meg videónkban, milyen ügyesen táncolnak a gyerekek, s még többet megtudhatsz a Kozmosz életérzésről is:

SZEPTEMBERBEN VÁRJÁK A LEENDŐ KIS TÁNCOSOK JELENTKEZÉSÉT

Krisztián azt is elárulta nekünk, szeptemberben várják legújabb kis leendő táncosaikat, akik szeretnének a Kozmosz Egyesület vidám csapatához tartozni. Óráikat Szegeden az Agórában, Deszken a Faluházban tartják, ugyanakkor megtalálhatóak több óvodában, sőt, a szegedi Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskolában is, ahol órai keretek között tartanak akrobatikus rock&roll képzést.

Elérhetőségük:

Kozmosz Egyesület Akrobatikus Rock & Roll Tánciskola

Szent-Györgyi Albert Agóra, Szeged, Kálvária sgt. 23

Telefonszám: (70) 942 3216

weboldal: kozmosz.com

Operatőr: Galyas Richárd

Fotók: Sóti Gellért

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb