Szegedi Arcok

Tüdőműtétje után csak steril szobába térhet haza a másfél éves szegedi kislány, Lili – a családnak nincs pénze a kialakítására, segítségben reménykednek

El kell távolítani egy másfél éves szegedi kislány tüdejének egy részét. Lili légzését születése óta ciszták nehezítik. Az egyik már golflabda méretűre duzzadt, emiatt sokszor fullad, alig jut levegőhöz. A műtét két hét múlva lesz, és utána csak steril szobába térhetne haza. Ennek kialakítása azonban csaknem 700 ezer forintba kerülne, amire a családnak nincs pénze. Abban bíznak, hogy segítséget kapnak valahonnan – derült ki az RTL riportjából.

Mint kiemelték, a szoba sterilizálására 680 ezer forintos árajánlatot kapott a család. Bár mindkét szülő dolgozik, ezt az összeget így sem tudják előteremteni. A család segítségben reménykedik. 

SZEPTEMBERBEN MŰTIK A KISLÁNYT

A portálnak az édesanya nyilatkozott, aki maga is beteg. Az is kiderült, hogy a ciszta miatt a kislány rendszeresen fullad, sípolni kezd a légzése és nem jut elég levegőhöz. Azért, hogy ez megszűnjön, a tüdejének a hátsó részét el kell távolítani. Az orvosok szerint a betegség genetikai, így nem garantált, hogy ennyivel megoldódik a baj. A kislányt szeptember másodikán műtik majd, azonban az utókezelések után is csak steril szobába engedik haza.

Az adománygyűjtésre létrehoztak egy számlát is, itt lehet segíteni a családnak:

Turcsik Timea
Raiffeisen Bank
HU62 12042847-01974709-00100002

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb