Mindenmás

Új hét, újabb késés: meghibásodott a biztosítóberendezés Balástya és Kistelek között, hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok a Budapest-Szeged vonalon

Balástya és Kistelek között meghibásodott a biztosítóberendezés – tudatta a MÁV a közösségi oldalán. Mint kiemelték, emiatt a vonatok menetideje 20-30 perccel is meghosszabbodhat a Budapest-Szeged vonalon.

Reméljük, hamarosan nem lesznek már hasonló késések, ugyanis Lázár János leváltotta a MÁV vezetését és közlekedési akciótervet jelentett be. Mint kiderült, az építési és közlekedési miniszter állampolgári joggá tenné a közlekedéshez való jogot, egymilliárdos hitelt venne fel a vasútvonalak felújítására, húsz-harminc éves, használt vasúti szerelvényeket szerezne be, és átalakítja a MÁV-ot. Ennek keretében megváltozik a vasúttársaság vezetősége is.

PÁLYAFELÚJÍTÁSOK VANNAK TERVBEN

Lázár egy egymilliárdos hitelt venne fel. Ebből az átszámítva nagyjából 880 milliárd forintból 2025-ben indulna 500 kilométernyi új vasútvonal építése. Egy tucatnyi pályafelújítás is megtörténne, kezdve a fő vonalak mentén legtöbbet használt helyszínekkel, mint a Kiskunfélegyháza-Szeged.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb