Közélet

Olyan alacsony a Tisza vízállása, hogy több helyen akár át lehetne sétálni a folyón (videóval)

Az elmúlt időszakban akkora volt a hőség és az aszály, hogy a Tisza szinte teljesen kiszáradt egyes szakaszokon, írta meg a a Telex.

Szoljon.hu cikke szerint Cibakházánál ismét előbukkant az óriási homokpad, de Vezsenynél is homokszigetek emelkednek ki. Több részen is át lehetne sétálni egyik partról a másikra, de ez életveszélyes a medermélyedések és az örvények miatt. Egy látványos videót is készítettek az alacsony vízállásról, amit itt lehet megnézni:

AZ ALFÖLDÖN PUSZTÍT LEGINKÁBB AZ ASZÁLY

2022-ben különösen súlyos aszály sújtotta Magyarországot, azon belül is főleg az Alföldet. Idén a hetek óta tartó hőség miatt úgy tűnik, visszatért a két évvel ezelőtti apokalipszis. A HungaroMet helyzetjelentése alapján hazánk területének közel kétharmadán közepes vagy nagy fokú aszály jelei figyelhetők meg, a korábbi záporok pedig csak kevés helyen enyhítették számottevően a csapadékhiányt – pedig az olyan növények, mint a mostanában elvirágzó kukorica, épp ilyenkor igényelnék a legtöbb csapadékot.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: telex.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb