Sport

“Az játssza majd a főszerepet, hogy minél jobban összeszokjunk” – bemutatkozott Michael Apelgren, a Pick Szeged új edzője

Egy németországi felkészülési tornán kezdi meg a szezont az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, amely szerdán mutatta be új edzőjét, Michael Apelgrent.

“NINCS KÖNNYŰ DOLGUNK”

Mint írták, a gárda négy hete készül az új idényre, és első tétmérkőzését jövő szombaton vívja az Eger ellen hazai pályán az NB I-ben. “Nincs könnyű dolgunk, hiszen az olimpia miatt csak későn tudtuk elkezdeni a közös munkát. Az ötkarikás játékok miatt én is később tudtam csatlakozni, de segítőim, Jonas Källman és Kárpáti Krisztián remekül helyettesítettek” – utalt arra Apelgren, hogy a svéd válogatott másodedzőjeként vett részt a párizsi játékokon.

MINÉL JOBBAN ÖSSZE KELL SZOKNIUK

“Szombaton és vasárnap Kasselben lépünk pályára. Az elődöntőben a német Melsungen lesz az ellenfelünk, a másik ágon két Bajnokok Ligája-csoportellenfelünk, a Magdeburg és a Kielce csap össze. Kiváló csapatokkal mérkőzünk, nagyon fontos, hogy gyakorolhassunk, az játssza majd a főszerepet, hogy minél jobban összeszokjunk.”

AZ ÚJ JÁTÉKOSOK BEÉPÍTÉSE FOLYAMATOSAN ZAJLIK

A tréner kifejtette, hat új játékos érkezett a nyáron, az ő beépítésük folyamatosan zajlik és azért hoztak előre két magyar bajnokit, hogy a Magdeburg elleni BL-meccsre már úgy érkezzenek, hogy többször is “élesben” gyakoroltak. “Kőkemény csoportba kerültünk, nem szeretnék nagy dolgokat ígérni. Várom az első találkozást a szurkolókkal. Jól ismerem a szegedi hangulatot, hiszen az újszegedi sportcsarnokban megtapasztalhattam, hogy milyen remek a szurkolótábora a csapatnak” – tette hozzá.

A 22. BL-idényét megkezdő együttes első mérkőzésén szeptember 12-én fogadja a Magdeburgot a Pick Arénában. Egy héttel később Barcelonában lép pályára, rá egy hétre pedig a francia HBC Nantes érkezik Szegedre.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb