Mindenmás

Lepedőbe csomagolt arany karkötőket csempészett volna be egy férfi Röszkén, nem volt jó ötlet!

Az anyósülés mögé rejtett, lepedőbe csomagolt arany karkötőkkel jelentkezett belépésre egy török sofőr a röszkei határkirendeltségen – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Mint kiderült, nem volt jó ötlet, hiszen lefoglalták.

A beszámoló szerint a holland rendszámú Opel vezetője a vámvizsgálaton mélyen hallgatott arról, hogy vámköteles vagy behozatali korlátozás alá eső terméket szállítana. A pénzügyőrök alapos kontrollnak vetették alá az autót, de nem sokáig kellett keresniük, hogy egy fekete utazótáska alatt, ágyneműbe csavarva megtalálják a 17 arany karkötőt.

MAGÁÉNAK MONDTA AZ ÉKSZEREKET

A jármű vezetője az ékszereket magáénak mondta, de azok adózott voltát hitelesen nem tudta igazolni. A lefoglalt, közel 550 gramm arany karkötők értéke meghaladta a 14 millió forintot. A jogsértés miatt a török állampolgárt vámigazgatási bírság megfizetésére kötelezték. A NAV kiemelte, az arany ékszer az egyéb áruk kategóriájába tartozó termék. Az Európai Unión kívülről érkezők összesen 300 euró, a 15 év alattiak 150 euró értékben hozhatnak be vámmentesen ilyen terméket.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb