Közélet

A szülészet után újabb osztály zárhat be a szentesi kórházban

Varga Ferenc a DK országgyűlési képviselője kórházat látogatott Szentesen, ugyanis a helyiektől azt hallotta, hogy bezárt a Dr. Bugyi István Kórház Fül-Orr-Gégészeti osztálya. Mint kiderült, sajnos igaznak bizonyult a hír.

A HVG azt írja, hogy Varga Ferenc ottjártakor egy helyi kórházi dolgozótól érdeklődött:

  • „Jó napot, bezárt az osztály?”
  • „A fekvőbeteg része az nem működik már. Csak a rendelés, de ott is csak a főorvosnő van most is SZTK-ban.”
  • “Szakrendelés még van, de a fekvőbeteg ellátás már nem lesz” – tette hozzá a megkérdezett.

Varga Ferenc szerint a 120 embert ellátó kórházból elfekvő lesz, mert a tervezett felújítások egyelőre elmaradtak, miközben a lap megemlíti, hogy tavaly 240 millió forintos EU-támogatást is kapott a szentesi járóbeteg-szakellátás.

BEZÁRTÁK A SZÜLÉSZETET

Tavaly év elején jelentették be egyébként, hogy szünetel a szentesi kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya, szakorvoshiány miatt, majd mint örömhírt jelentette be a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Farkas Sándor, hogy Pintér Sándorral egyeztettek, és „nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy a kórház státusza megmarad, mégpedig úgy, hogy a Szegedi Klinikához fog tartozni, és azok az osztályok, amelyek nehéz helyzetbe kerültek (mint a szülészet), vissza fognak kerülni és a kórház működése szakmailag is stabil marad.”

ELFEKVŐ LESZ

A Szentesi szülészetért Facebook-csoportban, ahol már a bezárás előtt is kampányoltak aggódó helyiek, márciusban az a hír jelent meg, hogy péntek délutánonként indul nőgyógyászati és endokrinológiai ellátás. Varga Ferenc azonban még mindig sérelmezi, hogy nem lehet helyben szülni. Most pedig egy újabb osztály bezárása azt eredményezheti, hogy a 120 beteget ellátó szentesi kórház elfekvő lesz. Pedig több éve ígérgetnek egy új műtőtömb megépítését, Varga szerint ez sem valósult meg, pedig ha az megépül, talán az osztályok sem zárnak be. Ezért a mai napon a Belügyminisztériumhoz fordul a DK országgyűlési képviselője, mivel nem kaptak hivatalos tájékoztatást a helyi lakosok. A HVG kiemelte, hogy a cikk megjelenésekor sem a kórház honlapján, sem közösségi oldalán nem jelent meg az újabb osztály bezárásának híre, a telefont pedig többszörös próbálkozásra sem vették fel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb