MindenmásVideo365

Innováció és közösségi élmények a nyugdíjasok életében. Papos Lászlóval, a Globál 21 Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a Sziget Lakóparkról (videó)

Ismét visszatértünk a Sziget Lakóparkba, hogy megnézzük, hol tartanak az építkezések, és hogy milyen technológiai újításokat alkalmaznak a kivitelezés során. Papos László, a Globál 21 Kft. ügyvezetője részletesen elmesélte, hogyan alakítják ki a lakóparkot, és milyen modern megoldásokkal teszik a lakók életét kényelmesebbé és biztonságosabbá.

Korábbi látogatásaink során már bepillantást nyerhettünk a Sziget Lakópark alakulásába, most pedig újra visszatértünk, hogy megnézzük, milyen előrelépések történtek az építkezésben. A helyszínen Papos Lászlóval, a Globál 21 Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk, aki részletesen mesélt a lakópark kivitelezéséről és a legmodernebb technológiai megoldásokról, amelyeket a projekt során alkalmaznak. Ha lemaradtál az előző cikkeinkről, mindenképpen nézd vissza, hogyan fejlődött ez a nagyszabású projekt.

A Sziget Lakópark építése során a legkorszerűbb alapanyagokat és technológiai megoldásokat használják, hogy a lakók a lehető legnagyobb kényelmet és biztonságot élvezhessék. Papos László elmondása szerint az épületek 15 centiméteres szigetelést kapnak, míg a plafonon 30 centiméteres szigetelést alkalmaznak, hogy biztosítsák a legjobb hőszigetelést. A fűtést modern elektromos árammal működtetett padlófűtéssel oldják meg, amelyet minden szobában különálló termosztáttal lehet szabályozni. Továbbá, a lakók komfortját hűtő-fűtő klímák is növelik.

Az építkezés során nemcsak a lakóegységekre, hanem a közösségi terek kialakítására is nagy figyelmet fordítottak. A lakók számára elérhető lesz egy nappali ellátást biztosító közösségi épület, ahol különféle programokkal, étkezéssel és mentálhigiéniás ellátással várják őket. A szolgáltatói részben pedig pedikűr, manikűr, fodrász és masszázs is elérhető lesz, hogy a lakók minden igényét kielégítsék.

A projekt jelenlegi állása szerint az első 40 apartman átadása 2024 végén vagy 2025 elején várható, de összesen 100 apartman kerül majd átadásra. A Sziget Lakópark így nemcsak egy modern lakóhely, hanem egy közösségi tér is lesz, ahol az idősek biztonságban és kényelemben élhetik mindennapjaikat.

Érdekesség, hogy a modern építészetben egyre nagyobb hangsúlyt kap a fenntarthatóság és az energiatakarékosság. Az ilyen lakóparkok építése során alkalmazott szigetelési és fűtési technikák nemcsak a lakók kényelmét szolgálják, hanem a környezetvédelem szempontjából is jelentős előnyökkel járnak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb