Mindenmás

Közlekedés: Finn-módszeres szondás ellenőrzés van az Algyői úton, de az M5-ösön is dolgoznak

Mint tegnap megírtuk, fokozott ellenőrzést rendeltek el Csongrád-Csanád vármegyében a főbb baleseti okok visszaszorítására. Az ellenőrzés hivatalosan szeptember elsején kezdődik, de a rendőrök már most sem tétlenkednek, ugyanis ma reggel már az Algyői úton, a Kastélykert fogadónál mindkét oldalon Finn-módszeres szondás ellenőrzést végeznek – írták a Szegeden közlekedünk Facebook csoportba.

A szeptemberben induló ellenőrzés célja a közlekedésbiztonsági helyzet javítása, különös tekintettel a főbb baleseti okok visszaszorítása, a passzív biztonsági eszközök használatával kapcsolatos szabályok betartatása, az ittas vezetők kiszűrése, továbbá az ország területére jogellenesen bejutni szándékozók elleni fellépés, az embercsempész tevékenység felderítése, a közrend, közbiztonság fenntartása.

DOLGOZNAK AZ M5-ÖSÖN IS

Már csütörtökön is hatalmas dugókat okozott a kiépített terelés az M5-ösön, és a munka ma is folytatódik. Az Útinform azt írja, hogy új terelést építenek ki Örkény illetve Lajosmizse térségében. A 64-es és az 58-as km között a főváros felé haladók már csak a külső és a leálló sávot használhatják. A nap folyamán a jobb pályán, vagyis Szeged felé építik ki a sávelhúzást úgy, hogy kezdetben a belső sávra terelik az autósokat, majd délutántól az ellenkező oldal belső sávján is biztosítva lesz a közlekedés. Balástya térségében ugyanakkor aszfaltoznak. A Budapest felé vezető oldalon, a 149-es és 147-es km között a külső sávot lezárták. Déltől azonban itt elkezdik a terelésbontást. Vezessetek óvatosan!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb