Mindenmás

Káosz a MÁV-nál: eltört a sín a Balaton déli partja felé, tömegek várakoznak, és a Szegedre tartó Aranyhíd expressz is csak Székesfehérvártól közlekedik

Szombat déltől pályahiba miatt nem járnak a vonatok Szabadbattyán és Kiscséripuszta között, emiatt a dél-balatoni vonalon jelentősen, akár 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani – közölte a Mávinform. A vasúttársaság szerint a pályahiba elhárítása az éjszakai órákig eltart, ezért a dél-balatoni vonalon hajnalig pótlóbuszos átszállásra, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra, jelentős késésekre kell számítani. Mindezekhez hozzájön, hogy a Balatonszentgyörgyről Szegedre induló Aranyhíd expressz (1786) csak Székesfehérvártól közlekedik.

MA VAN A STRAND FESZTIVÁL, 6-800 UTASSAL KÖZLEKEDTEK A VONATOK

A Telex több olvasója is kaotikus állapotokról számolt be, mint írták, a síntörés miatt, „a 10:35-ös vonatot Szabadbattyánhoz húzták vissza, buszok mentek az utasokért, míg egy másik beszámoló szerint leszállították a nagykanizsai 11:35ös IC teljes utazóközönségét is Székesfehérváron. Sokan a vonatokon vesztegeltek. „Minden Budapest felől jövő vonat teljesen tele van (600-800 utassal), állnak az utasok. Ma este van a STRAND Fesztivál Zamárdiban, ami sold out, közel 20 ezer látogatóval, a vonattal utazók lemaradhatnak az eseményről. Pótlóbuszok szervezését ígérik” – írták.

A HIBA LEHÁRÍTÁSA AZ ÉJSZAKAI ÓRÁKIG IS LETARTHAT, A SZEGEDRE TARTÓ ARANYHÍD EXPRESSZ CSAK SZÉKESFEHÉRVÁRTÓL INDUL

A pályahiba elhárítása az éjszakai órákig is eltarthat, a dél-balatoni vonalon hajnalig pótlóbuszos átszállásra, rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra, jelentős késésekre, 1-2 órával hosszabb eljutási időre kell számítani – áll a MÁV közleményben, ahol hozzátették:

  • a Balatonszentgyörgyről Szegedre induló Aranyhíd expressz (1786) csak Székesfehérvártól közlekedik, ahonnan menetrend szerint indul 18:22-kor, csatlakozásra nem vár,
  • a Fonyódról Szobra induló Jégmadár expressz (18703) csak Lepsényig közlekedik,
  • a Fonyódról Szolnokra induló Vitorlás InterRégió (18701) csak Lepsényig közlekedik,
  • a Siófokról Nyíregyházára induló Panoráma expressz (1678) csak Lepsényig közlekedik,
  • a Fonyódról Záhonyba induló Aranypart expressz (16706) pedig nem közlekedik.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb