Szegedi Arcok

“Szeretnénk visszaadni abból a sok jóból, amit az utasoktól kaptunk” – idén is megrendezi jótékonysági véradását a Tempó Taxi

A hétköznapi hősök köztünk járnak: a tavalyi nagy sikert követően Szeged legnagyobb múlttal rendelkező taxitársasága, a 2023-ban jubileumi, 40. születésnapját ünneplő Tempó Taxi nem csak a mindennapi utazásban a társunk, hanem a jótékonyság terén is példamutató. Augusztus 28-án, szerdán ugyanis jótékonysági véradást szerveznek a Társaság Csongrádi sugárúti központja elé, ahová minden segítőkész szegedit is szeretettel várnak. A kezdeményezésről Szalai Gáborral, a Tempó Taxi munkatársával, az esemény egyik szervezőjével beszélgettünk.

NEMES CÉL, SZÉP HAGYOMÁNY

A jótékonysági véradást tavaly szervezte meg először a Tempó Taxi csapata. Akkor ünnepelte a Társaság jubileumi 40. születésnapját, mely alkalomból több programmal is kedveskedtek a szegedieknek, ezzel is megköszönve számukra, hogy utazásaikhoz a Tempó Taxit választották. Ezen programok egyike volt a jótékonysági véradás, amit közösen a Magyar Vöröskereszt Csongrád – Csanád vármegyei szervezetével hívtak életre. Az eseménnyel kapcsolatban olyan sok pozitív visszajelzést kaptak, hogy a Társaság csapata elhatározta, folytatják a tavaly elindított szép hagyományt, s idén is megrendezik a Tempó Taxi jótékonysági véradását.

A TEMPÓ TAXI CSAPATA AHOL TUD, SEGÍT

Mint Gábor elárulta, a Tempó Taxi csapatának életében mindig is fontos szerepet töltött be, hogy lehetőségeikhez mérten ott segítsenek, ahol csak tudnak. A tavalyi véradáson is szép számmal vettek részt a taxitársaság sofőrjei, akik az idei évet is a Szegedi Regionális Vérellátó Központban kezdték. “A Tempó Taxi megalakulása óta nagyon jó kapcsolatot ápol a szegedi klinikákkal, így a véradásokkal az ott dolgozók munkáját szeretnénk segíteni, de leginkább azokat az embereket, akik majd megkapják ezeket a vérkészítményeket” – árulta el Gábor.

“BENNE VAGYUNK A VÁROS VÉRKERINGÉSÉBEN”

 „Szeretnénk segíteni, szeretnénk valamit visszaadni abból a sok jóból, amit mi kaptunk az utasoktól, a szegedi klinikától az elmúlt 40 évben. Ha ezzel életeket menthetünk, úgy gondolom, hogy ennél jobb dolgot nem lehet elképzelni. Mi, taxisok, benne vagyunk a város vérkeringésében, vegyük akkor ezt most szó szerint és adjunk vért, ha ezzel segíthetünk, akkor örömmel tesszük” – mondta el a taxisofőr.

AJÁNDÉKOKKAL HÁLÁLJÁK MEG A HÉTKÖZNAPI HŐSÖK SEGÍTSÉGÉT

Természetesen a hétköznapi hősök jutalma sem marad el fáradozásukért: a Társaság törzsutas kártyával hálálja meg a véradók segítségét, melyre bónuszként már pár pontot fel is töltenek, de emellett frissítők és még sok-sok meglepetés is várja a résztvevőket.

Amennyiben Te is segítenél másokon és vért adnál a fentebb említett eseményen, itt és ekkor teheted meg: augusztus 28., szerda – Csongrádi sugárút 110., 11:00 és 16:30 között!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb