Mindenmás

Napi pakk: fokozódó kánikula, indul az idei Közép-európai Matematikai Olimpia, és ibizai hangulat a Laposon

Még melegebb reggelre ébredhettünk, ma is 33-38 fokos hőségre számíthatunk Szegeden. Indul az idei Közép-európai Matematikai Olimpia, ahol szegedi diák is megmérettetheti magát. A vasárnapi fürdőzés és chill előtt a kávé mellé jöjjön a jó öreg Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS KOLUMBUSZ KRISTÓF

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Lajos, Patrícia, József, Tamás és Elemér nevű olvasónknak!

Érdekességek:

  • 573 éve született Kolumbusz Kristóf itáliai származású utazó, tengerésztiszt, az amerikai kontinens 1492-es felfedezője,
  • 100 éve Körmöczy Zsuzsa, minden idők legeredményesebb magyar női teniszezője,
  • 86 éve ekkor alapította meg Pethő Sándor a Magyar Nemzet című napilapot,
  • 66 éve született Tim Burton amerikai filmrendező, forgatókönyvíró, producer és festő, aki misztikus és horrorisztikus filmjeiről ismert (Batman, Ollókezű Edward).

NAPSÜTÉSES VASÁRNAP

Vasárnap tovább fokozódik a kánikula, a legmelegebb órákban 33-38 fokra számíthatunk. Sok napsütésre van kilátás Szegeden. Napközben mérsékelt lesz a légmozgás, majd este északnyugaton és nyugaton az északnyugatira forduló szél támadhat fel.

MATEMATIKAI OLIMPIA, AHOL SZEGEDI DIÁK IS MEGMÉRETTETHETI MAGÁT

Augusztus 25-én, vasárnap 9 órától rendezik az idei Közép-európai Matematikai Olimpia (Middle European Mathematical Olympiad, MEMO) megnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetének Bolyai-termében. A nemzetközi versenyben 10 ország között Magyarország csapata is szerepel, tudatta szerkesztőségünkkel a Szegedi Tudományegyetem.

DJ KISS VIKTOR TRÓPUSI HANGULATOT HOZ MA A LAPOS BEACH-RE

Közeleg a nyár vége, de a Lapos Beach – annak ellenére, hogy egész nyáron programokkal várta Szeged népét – most még egy extra durranással készül, a naptári nyár utolsó előtti hétvégéjén. Vasárnap azt a DJ Kiss Viktort csábítják Szeged tengerpartjára, akinek a mixe februárban még a közismert spanyol rádió, az IBIZA Sonica FM-en szólt, ráadásul főműsoridőben.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTokFacebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb