Mindenmás

Vigyázzunk magunkra! Tragédia történt Csongrádnál: az út közepén sétált, halálra gázolták

Péntek éjszaka halálra gázoltak egy férfit a 451-es főúton Csongrádnál. Az áldozat sötétben, láthatósági mellény nélkül sétált az út közepén. A sofőr azt mondta, már túl későn vette észre, ráadásul szemből egy teherszállító autó is érkezett. A mentők csaknem egy óráig próbálták újraéleszteni a férfit, de már nem tudták megmenteni az életét -tájékoztat a tenyek.hu.

A sofőr egy terepjáróban ült, melynek bal eleje teljesen összeroncsolódott és a motorháztető is felgyűrődött a nagy erejű ütközés után. A sofőr már túl későn vette észre a gyalogost, aki az újságjával sétált.

AZ ÁLDOZAT FEKETE RUHÁBAN VOLT, SZINTE ELKERÜLHETETLEN VOLT

“Láthatósági mellény illetve világítás nélkül az úttest közepén közlekedett, velem szemben pedig egy teherszállító jött, azt is figyeltem, és egyszer csak csatt” -nyilatkozott zavartan a sofőr, aki azonnal segítséget hívott. A mentők közel egy órán keresztül próbálták újra éleszteni az elgázolt férfit, akit végül nem sikerült megmenteniük, a helyszínen meghalt.

A SZAKÉRTŐK OKKAL JAVASOLJÁK A LÁTHATÓSÁGI MELLÉNY VISELÉSÉT

A szakértők éppen az ilyen eseteket elkerülendő javasolják a láthatósági mellény használatát, mert sok esetben életet menthet, ráadásul a KRESZ szerint lakóterületen kívül kötelező a viselése. Jól látszik a különbség, ha valaki visszaverő mellénnyel vagy anélkül áll a sötétben az út szélén. Az esetben ha nem visel visszaverő mellényt, szinte az utolsó pillanatban veszik észre a sofőrök, aki viszont viseli azt sokkal hamarabb, akár több száz méteres távolságból is megláthatják az autósok.

Vigyázzatok magatokra és egymásra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb