Sport

Izgalmas pillanatok: két nap múlva indul a paralimpia, elutazott Párizsba a magyar csapat! Szegedieknek is szurkolhatunk az ötkarikás játékokon

Izgatottan, várakozásokkal telve kelt útra a magyar csapat hétfőn a párizsi paralimpiára. A repülőtéren többen is arról beszéltek, már nagyon várják, hogy a felkészülés után megérkezzenek a helyszínre, elfoglalják a szállásukat a paralimpiai faluban, átélhessék a paralimpiai hangulatot, illetve átessenek az első edzéseken. Szegediekért is szoríthatunk majd, hiszen 7 helyi versenyző is megméretteti magát!

A francia fővárosban 39 magyar 13 sportágban, 68 számban küzd majd a minél jobb helyezésekért. A Magyar Paralimpiai Csapatot – amely szakemberekkel, kísérőkkel együtt 120 fős – a Wizz Air szállítja menetrend szerinti járatával, a Team Hungary dizájnt viselő repülőgéppel Párizsba, illetve majd a játékok után vissza Budapestre.

MINDENT MEG AKARNAK NYERNI

“Tényleg úgy gondolom, hogy ne menjünk el úgy sportversenyre, hogy nem akarunk mindent megnyerni – nyilatkozott az MTI-nek Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnöke. “Soha nem értettem, amikor különböző sportszervezetek és szövetségek vezetői azt mondták, hogy “hát, két aranyért megyünk, öt helyezésért, ilyesmi”. Ez sport, nyerni akarok, nem? A házkörüli futóversenyt, az iskolai bajnokságot és a paralimpiát is meg akarom nyerni, így kell hozzáállni.”

A MAGYAR PARASPORT AZ ARANYKORÁT ÉLI

Szabó László szerint ez az alapállásuk, de persze ismerik a reálitásokat is. “Addig, amíg el nem kezdődnek a versenyek, mi 68 aranyéremmel akarunk hazajönni. Aztán majd meglátjuk, hogy mi történik. Nyilván lesz egy csomó körülmény, amire nincs ráhatásunk, vagy lesz, de elrontjuk” – fogalmazott, majd elárulta, hogy a realitás talaján maradva milyen teljesítménnyel lenne elégedett. “A józan válasz az eredményességi kérdésre az, hogy a 18. helyen végeztünk Tokióban az éremtáblázaton, ha ezt tudjuk hozni, vagy nagyjából tudjuk hozni, akkor rendben leszünk, ha e fölé tudunk menni, az óriási öröm lesz, ha jelentősen ez alatt maradunk, akkor az egy pici csalódás lesz.” A MPB elnöke szerint a magyar parasport az aranykorát éli.

SZEGEDIEK A PARALIMPIÁN

Büszkeségünkre több szegedi bajnok is megméretteti magát a világeseményen, az alábbiakban mutatjuk, kik ők:

  • Varga Katalin, kajak-kenu
  • Boldizsár Dalma, kajak-kenu
  • Suba Róbert, kajak-kenu
  • Mocsári Bence, triatlon
  • Biacsi Bernadett, síkfutás
  • Biacsi Ilona, síkfutás
  • Major Endre, asztalitenisz!

Hajrá, Szeged! Boldizsár Dalma egyébként nem is olyan rég mesélt nekünk az előtte álló versenyből:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb