Szegedi Arcok

“Nem volt idő gondolkodni, azonnal rohantam segíteni” – exkluzív interjú a Rókusi körúton felborult tűzoltóautó balesetének egyik szemtanújával

“Cirka ötven méterre tőlem fejreállt egy tűzoltóautó, elég kellemetlenül érintett. Nem volt idő gondolkodni, azonnal rohantam segíteni. Már, amikor a rendőrökkel beszéltem tudatosult bennem, hogy kezem-lábam remeg” – idézte fel a megrázó élményt Olvasónk, István, aki éppen a Rókusi körúton tartott haza kerékpárjával, amikor vasárnap délután felborult egy tűzoltóautó a Rókusi körúton, a Szatymazi utcánál, miután egy autóval ütközött. Olvasónk azok között volt, aki elsőként ért oda a sérültekhez, ő osztotta most meg velünk, mi történt pontosan a helyszínen.

Vasárnap délután háromnegyed négy körül felborult egy tűzoltóautó a Rókusi körúton, a Szatymazi utcánál, miután egy autóval ütközött – írtuk meg elsőként a balesetet követő utáni pillanatokban. A helyszínre hat mentőegység érkezett. Egy tűzoltó súlyos, három tűzoltó és a személyautót vezető férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátás után mindannyiukat kórházba szállították. A helyszínelés is késő estig eltartott, a villamosközlekedés 22 óra után állt helyre.

“HA ÉN AZON A VILLOGÓ ZÖLDÖN ÁTMEGYEK, ENGEM TALÁL TELIBE AZ AZ AUTÓ”

Mint István mesélte, vasárnap éppen a kerékpárjával tartott hazafelé a Víztoronytól a Tésztaház irányába, amikor a háta mögül sziréna hangjára lett figyelmes. Mivel nem tudta, a tűzoltóautó merre tart, el is kezdett lassítani. “Pont a Tésztaház mellett a zebránál villogott a zöld lámpajelzés, még el is érhettem volna, de úgy gondoltam, nem rohanok, majd a következőn átmegyek, így elhaladt előttem a tűzoltóautó. A következő pillanatban már csak azt láttam, hogy balról valami bevillant, hatalmas nagy durranás, pörgött az út közepén a személyautó, utána megbillent a tűzoltóautó és miközben felborult, letarolta a villamosmegállót” – idézte fel a baleset pillanatait István. Hozzátette, “ha én azon a villogó zöldön még átmegyek, akkor az az autó engem talál telibe a kerékpárúton.”

NEM VOLT IDŐ GONDOLKODNI

Elmondta, a következő percekben gondolkodni sem volt idő, ösztönösen cselekedett. Azonnal hívta a 112-es segélyhívót, miközben már a balesetet szenvedett járművek felé rohant. Nem ő volt az egyedüli, aki mindent hátrahagyva rögtön rohant segíteni: többen megálltak autóikkal és szaladtak a sérültekhez.

AZ EGYIK TŰZOLTÓ KISZÁLLVA A FELBORULT JÁRMŰBŐL AZONNAL MEGKEZDTE A MENTÉSIRÁNYÍTÁST

Mint István visszaemlékezett, a személyautó sofőrje magától kiszállt a járműből, mondta, hogy jól van. Őt leültették, majd siettek tovább a tűzoltóautóhoz. “Két vérző fejű tűzoltó próbált kimászni a járműből, nekik segítettünk a kijutásban. Közben egy harmadik tűzoltó, akin nem látszódtak külsérelmi nyomok, rögtön átvette a mentésirányítást, azonnal odasietett megnézni, hogy van a még bent rekedt sofőrjük.” Ezt követően Olvasónk kiállt a Szatymazi utca sarkára irányítani a forgalmat a rendőrök megérkezéséig, miközben a kiérkező mentők a sérülteket látták el.

A SEGÍTSÉGNYÚJTÁS A LEGFONTOSABB, NEM AZ, HOGY KÉPEKET TÖLTSÖN FEL AZ EMBER A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBA

István azt is elmondta, még most is a történtek hatása alatt van, egykönnyen egy ilyen eseményt nem felejt el az ember. Ezért is gondolja, hogy ilyen helyzetben nem annak kellene lennie az elsőnek, hogy az emberek lefotózzák a baleset helyszínét és a közösségi médiába feltöltsék képeiket, hiszen ilyenkor a legfontosabb a segítségnyújtás, az emberéletek mentése.

A BALESET NYOMAI MÉG HÉTFŐN IS LÁTSZÓDTAK

Ma reggelre már sikerült a törmeléket, és a szinte a földdel egyenlővé tett megálló roncsait eltávolítani, így bár a baleset nyomai még megvannak, de már használhatják a várakozó utasok.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb