Sport

Szép volt fiúk! Tizenegyest rontottak, majd fordítottak: Szeged-Csanád GA három ponttal távozott Mezőkövesdről!

Fordulatos mérkőzésen sikerült fordítania a Szeged-Csanád Grosics Akadémiának Mezőkövesden! A hazaiak már vezettek, sőt, egy kihagyott tizenegyes után úgy tűnt, hogy megszerezhetik a három pontot, de a Szeged a második félidőben megmutatta, hogy miért számolni kell velük ebben a szezonban. Végül 2-1-re nyertek, és ezzel a sikerrel feljöttek a tabella 5. helyére.

Az NB II ötödik fordulójának hétfő esti mérkőzése igazán fordulatosra sikeredett, ahol a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és a Mezőkövesd Zsóry FC csapott össze a mezőkövesdi Városi Stadionban. Az első félidő kifejezetten izgalmas és lendületes játékot hozott, ahol a hazaiak kezdtek jobban, de hamar átvette a kezdeményezést a vendég csapat.

A mérkőzés 22. percében a Szeged egy tizenegyeshez jutott Kállai kezezése miatt, de Haris középre tartó lövését kivédte Winter, a mezőkövesdi kapus, így maradt a 0–0. A félidő hajrájához közeledve úgy tűnt, hogy a csapatok döntetlennel vonulnak az öltözőbe, ám a 41. percben Kállai egy remek beadással szolgálta ki Cibla Flóriánt, aki fejjel a kapuba juttatta a labdát. Ezzel a találattal a Mezőkövesd vonult előnnyel a szünetre.

A második félidőben azonban teljesen más játékot láttunk. A Szeged-Csanád GA fokozta a nyomást, és az 5 percen belül szerzett két góljuk teljesen megfordította a mérkőzést. Először a 74. percben egy szöglet után, majd a 79. percben egy gyors kontra végén találtak be a vendégek. Ezzel a fordítással a Szeged három ponttal távozott Mezőkövesdről, és feljött a tabella 5. helyére, míg a Mezőkövesd továbbra is az utolsó előtti helyen áll.

A mérkőzés egyik érdekessége, hogy a Szeged-Csanád GA történetében nem ez volt az első alkalom, hogy az utolsó percekben tudtak fordítani egy mérkőzést. A csapat híres arról, hogy nem adják fel könnyen, és sokszor a legváratlanabb pillanatokban tudnak csodát tenni a pályán. Ez a hozzáállás most is meghozta gyümölcsét, hiszen egy izgalmas, fordulatos mérkőzésen sikerült győzniük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb