Mindenmás

Vannak problémák: hétfőn sem megy zökkenőmentesen a közlekedés a MÁV-nál, pályahiba történt a ceglédi vonalon, több helyen gázolások miatt állt a forgalom

A MÁV-nál hétfőn reggel több vonalon is fennakadásokat tapasztaltak az utasok, a Keleti pályaudvaron történt vasárnapi kisiklás miatt pedig továbbra is tart a műszaki mentés, ami az ország több pontján is befolyásolja a vasúti közlekedést. A Mávinform Facebook-oldala szerint több mint 8 forgalmi változásról számoltak be, több helyen gázolások miatt állt a forgalom, és több vonalon pótlóbuszok jártak. A Kassáról Hatvanba tartó Hernád IC Mezőkövesdnél gázolt, a Nyugatiból Vácra tartó vonat Felsőgödnél, míg a ceglédi vonalon pályahiba történt.

MÁR 11 ÓRA ELŐTT KÉSÉSEK VOLTAK

A ceglédi vonalon történt pályahiba miatt, amely 11 óra előtt valamivel már 20-40 perces késéseket okozott, és a vonalon Kőbánya alsó és a Nyugati pályaudvar között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok. Zuglón átmenetileg mindkét irányban a 2. vágányon állnak meg a vonatok. A késések csökkentése érdekében az S50-es vonatok csak Monor és Kőbánya-Kispest között közlekednek, és a Monorról 12:36-kor induló S50-es vonat (2765) pedig nem közlekedik.

KISIKLOTT EGY VONAT VASÁRNAP

“Vasárnap este a Kolozsvár felől Budapestre tartó Claudiopolis InterCity (IC 74) kisiklott a Keleti pályaudvar közelében, akadályozva a főpályaudvar forgalmát. A baleset miatt a Keleti pályaudvart érintő vasútvonalakon korlátozásokra, jelentős késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani” –írta honlapján vasárnap este a Mávinform. A fentiek mellett még egy baleset is történt ráadásul, hiszen a Munkács, Záhony felől a Nyugati pályaudvarra tartó Latorca InterCityvel (IC 33) ütközött egy autó a Budai út megállóhely közelében található átjáróban. A balesetkor a fény- és félsorompó jól működött, tilosat jelzett. Csámpai Attila, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, a baleset a Budai úti vasúti átjáróban történt; egy ember utazott benne, aki begyűrődött a roncsba és a helyszínen életét vesztette. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb