Közélet

Munkálatokba kezd a Szegedi vízmű: három utcában is emiatt korlátozások, forgalomterelések lesznek

A Szegedi Vízmű Zrt. vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat kezd a Jósika, a Zoltán és a Sóhordó utcákban. A munkálatok során parkolási korlátozásra és forgalomelterelésre kell számítani az érintett szakaszokon.

A vízvezeték-rekonstrukciós munkálatok során az elöregedett AC (azbesztcement) vezetékek cseréje valósul meg mindhárom helyszínen, illetve a kapcsolódó bekötések felújítására is sor kerül:

  • Jósika utca: az Attila u. és a Gogol u. közötti szakaszon,
  • Zoltán utca: teljes hosszban,
  • Sóhordó utca: Szent István tér és Teleki u. közötti szakaszon.

A munkaterület átadása – az alvállalkozók részére – megtörtént, kitáblázás, parkolási korlátozás már ezen a héten várható, a munkakezdés tervezett időpontja szeptember 2. (szeptember 2-től: Zoltán utca, szeptember 4-től Jósika utca, szeptember 9-től Sóhordó utca)- tudtuk meg a vállalattól.

EZEKRE A FORGALMI VÁLOZÁSOKRA FIGYELJ, DE AZ IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN IS LEHETNEK KORLÁTOZÁSOK

A munkálatok ideje alatt a Jósika, a Zoltán és a Sóhordó utcák érintett szakaszain forgalomelterelésre és parkolási korlátozásra kell számítani. Az utcákban az áthaladás jellemzően biztosított lesz, útszűkület mellett. A Sóhordó utcában a forgalmi rend nem változik, a Jósika utca az Attila u. felől a Gogol u. irányában, a Zoltán utca pedig a Rigó utcától a Kálvária sgt. irányában lesz egyirányú. Az útkereszteződések teljes lezárására csak rövid ideig (időszakosan, legfeljebb néhány óráig) kerül sor a munka előrehaladásától függően. Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Szegedi Vízmű Zrt- tudtuk meg a hozzánk eljuttatott közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb