Sport

Indul a paralimpia: ezekben a percekben zajlik a hivatalos megnyitó Párizsban (videóval)

Szerda este nyolc órakor rajtolt el az augusztus 28. és szeptember 8. között zajló 2024-es paralimpiai játékok megnyitó ünnepsége, melyet az olimpiához hasonlóan stadionon kívül rendeznek meg, a főváros ikonikus terein.

A megnyitó ünnepségen a paralimpikonok a párizsi diadalívtől indulnak majd, végig vonulnak a Champs-Élysées-n, Franciaország legelőkelőbb sugárútján, majd a célállomás a Concorde téren lesz, írta meg az M4 Sport.

Thomas Jolly rendező és csapata a 17. Paralimpiai Játékok esetében is nagyban gondolkodott, a show-t ezúttal ötvenezren nézhetik ma este a helyszínen. A Champs Élysées-től induló megnyitó felvonulás „a világ legszebb sugárútján” halad, majd hagyományosabb ünnepséggel folytatódik a Place de la Concorde-on, Párizs egyik meghatározó terén. A mindenki legyen nyitott tematikáját folytatva a szervezők nem titkolt célja, hogy a befogadás általános üzenetét kiterjesszék a fogyatékkal élőkre is.

A megnyitó ünnepséget az M4 Sport közvetíti, amit IDE kattintva, vagy a CNN közvetítésén keresztül az alábbi videón nézhetsz meg.

SZEGEDIEKNEK IS SZURKOLHATUNK

A francia fővárosban 39 magyar 13 sportágban, 68 számban küzd majd a minél jobb helyezésekért. A Magyar Paralimpiai Csapat a szakemberekkel, kísérőkkel együtt 120 főt számlál. Büszkeségünkre több szegedi bajnok is megméretteti magát a világeseményen, az alábbiakban mutatjuk, kik ők:

  • Varga Katalin, kajak-kenu
  • Boldizsár Dalma, kajak-kenu
  • Suba Róbert, kajak-kenu
  • Mocsári Bence, triatlon
  • Biacsi Bernadett, síkfutás
  • Biacsi Ilona, síkfutás
  • Major Endre, asztalitenisz!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: m4sport.hu/noklapja.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb