Smart Szeged

Lezárták az M5-ös autópálya egyes le- és felhajtó ágait a Szeged felé vezető oldalon, terelésre és sebességkorlátozásra is kell számítani

Burkolatfelújítási munkálatok miatt lezárják az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 114-es kilométerszelvényben található Kiskunfélegyháza dél csomópont le- és ráhajtó ágait – tudatta közleményében az AKA Zrt., akik hozzátették, hogy 2024. szeptember 14-ig fognak tartani a munkálatok.

Azt is kiemelték, hogy az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán Kiskunfélegyháza térségében a 110-es és a 114-es kilométerszelvények között is végeznek 2024. augusztus 26-tól várhatóan 2024. szeptember 14-ig burkolatfelújítási munkálatokat. A burkolatfelújítás ideje alatt forgalomterelés zajlik a 108-as és a 114-es kilométerszelvények között.

KISKUNFÉLEGYHÁZÁNÁL ÉS KISTELEKNÉL LEHET FELMENNI A PÁLYÁRA, VAGY ELHAGYNI AZT

Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők türelmét kéri. Hozzátették, hogy a munkálatok első ütemében – 2024. augusztus 26. és szeptember 14. között – az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 114-es kilométerszelvényben található Kiskunfélegyháza dél csomópont le- és ráhajtó ágain burkolatfelújítási munkálatok lesznek, emiatt az autópályára történő le- és felhajtás a 109-es kilométerszelvényben található Kiskunfélegyháza észak vagy a 140-es kilométerszelvényben található Kisteleki csomópontokban lehetséges.

TERELÉS ÉS SEBESSÉGKORLÁTOZÁS

A munkálatok második szakaszában – 2024. augusztus 26. és szeptember 14. között – az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 108-as és a 114-es kilométerszelvények között a forgalom ideiglenesen először a haladó sávra, később pedig az előző sávra kerül átterelésre. Az érintett szakaszon 60 és 80 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb