Szegedi ArcokVideo365

Egy véradó, három megmentett élet: le a kalappal a szegedi Hősök előtt, nagyot ment a Tempó Taxi jótékonysági véradása, mutatjuk, milyen volt a rendezvény

A tavalyi nagy sikert követően Szeged legnagyobb múlttal rendelkező taxitársasága, a 2023-ban jubileumi, 40. születésnapját ünneplő Tempó Taxi idén is megszervezte jótékonysági véradását a Társaság Csongrádi sugárúti főhadiszállása előtt. Ismét bebizonyosodott, hogy a szegediek, ha jó ügyről van szó, habozás nélkül mellé állnak: mint Szalai Gábor taxisofőrtől, az esemény szervezőjétől megtudtuk, 23-an mentek el és adták vérüket, ami igazán szép eredmény, hiszen egyetlen véradással három ember életét menthetjük meg. Az eseményen kameránkkal mi is ott jártunk, mutatjuk, hogyan sikerült a rendezvény.

A jótékonysági véradást tavaly szervezte meg először a Tempó Taxi csapata. Akkor ünnepelte a Társaság jubileumi 40. születésnapját, mely alkalomból több programmal is kedveskedtek a szegedieknek, ezzel is megköszönve számukra, hogy utazásaikhoz a Tempó Taxit választották. Ezen programok egyike volt a jótékonysági véradás, amit közösen a Magyar Vöröskereszt Csongrád – Csanád vármegyei szervezetével hívtak életre. Az eseménnyel kapcsolatban olyan sok pozitív visszajelzést kaptak, hogy a Társaság csapata elhatározta, folytatják a tavaly elindított szép hagyományt, s idén is megrendezik a Tempó Taxi jótékonysági véradását.

A VÉR MÁSSAL NEM PÓTOLHATÓ

Mint Sólyom Etelka, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezetének Megyei Véradószervező Koordinátora elmondta, nagyon fontos, hogy a vér mással nem pótolható, csak vérrel. Ezért is nagyon örülnek minden ilyen felkérésnek, mint a Tempó Taxi által életre hívott jótékonysági véradás, hiszen azzal, hogy egy adott helyszínen kitelepülnek véradó buszukkal sokkal több embert tudnak megfogni, mint egy intézeti véradás során.

A TEMPÓ TAXI CSAPATA AHOL TUD, SEGÍT

Mint Gábor elárulta, a Tempó Taxi csapatának életében mindig is fontos szerepet töltött be, hogy lehetőségeikhez mérten ott segítsenek, ahol csak tudnak. A tavalyi véradáson is szép számmal vettek részt a taxitársaság sofőrjei, akik az idei évet is a Szegedi Regionális Vérellátó Központban kezdték. “A Tempó Taxi megalakulása óta nagyon jó kapcsolatot ápol a szegedi klinikákkal, így a véradásokkal az ott dolgozók munkáját szeretnénk segíteni, de leginkább azokat az embereket, akik majd megkapják ezeket a vérkészítményeket” – árulta el Gábor.

NINCS IS JOBB ÉRZÉS, MINT MÁSOKON SEGÍTENI

Azt is megtudtuk, Gábor és Etelka is rendszeres véradó, most is az elsők között léptek be a véradó buszba, hogy segítsenek. Sőt, Etelkának ez már a 45. alkalom volt, hogy vért adott. Gábor is ahol tud, segít, mint elárulta, nagyon jó érzés számára, amikor értesítést kap arról, hogy felhasználták az ő vérét, s tudja, hozzájárult egy élet megmentéséhez.

AJÁNDÉKOKKAL HÁLÁLTÁK MEG A HÉTKÖZNAPI HŐSÖK SEGÍTSÉGÉT

Természetesen a hétköznapi hősök jutalma sem maradt el fáradozásukért: a Társaság 4000 forinttal feltöltött törzsutas kártyával hálálta meg a véradók segítségét, de emellett frissítők, fürdőbelépők és még sok-sok meglepetés is várta a résztvevőket.

Nézd meg videónkat is a Tempó Taxi véradó napjáról:

Ha pedig az utazásodhoz megbízható társat keresel, hívd bizalommal a Tempó Taxi csapatát:

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb