Mindenmás

Meghalt a bukaresti magyar nagykövetség egyik konzulja – Temesvár és Lugos között szenvedett balesetet

Meghalt a bukaresti magyar nagykövetség egyik konzulja csütörtökön az A1-es autópályán Temesvár és Lugos között történt közúti baleset következtében – írja a G4Mediára hivatkozva a Transtelex.

Grezsa Csaba kolozsvári főkonzult telefonon keresték meg, hogy igazolja, valóban egy konzul vesztette életét. A főkonzul egyelőre nem szeretett volna nyilatkozni. Az Agerpresnek azonban a temesvári rendőrség sajtóosztálya megerősítette, hogy az elhunyt valóban diplomata volt.

ÁTTÉRT A TEHERAUTÓ A SZEMBEJÖVŐ SÁVBA

A News szerint a balesetben két autó is érintett volt, az egyik Magyarország bukaresti konzulátusához tartozott. A G4Media arról írt, hogy a magyar konzulátus autója a rendőrségi információk alapján szabályosan közlekedett. A nyomozáshoz közel álló források szerint a balesetet egy rönköt szállító teherautó sofőrje okozta, aki áthajtott a szembejövő sávba, és frontálisan ütközött a diplomáciai testületi rendszámú autóval.

AZONNAL MEGHALT A DIPLOMATA

A lap kiemelte, hogy a teherautónak kilyukadt a kereke, a szalagkorlátnak ütközött, amely átszakadt és a szembejövő úttestre hajtott. A balesetben meghalt férfi 60 éves volt. A Digi24 információi szerint az ütközés olyan súlyos volt, hogy a diplomata azonnal életét vesztette. A román hatóságok már felvették a kapcsolatot a magyar nagykövetséggel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb