Közélet

“Ami 80 km/h-val közlekedik, az nem IC. Elege van az utasnak és a vasutasnak egyaránt” – demonstrációt tartottak a Szegedi Nagyállomáson a vasúti közlekedés állapota miatt

“Ami 80 km/h-val közlekedik, az nem IC. Elege van az utasnak és a vasutasnak egyaránt” – írja az MKKP Szeged plakátján a nagyállomáson, ami azután került ki, hogy demonstrációt tartottak a pályaudvaron.

Mint kiderült, csütörtökön a Momentum Mozgalom, a Szikra Mozgalom, az MKKP Szeged és az aHang helyi tagjaival Lázár János lemondását, működő vasutat és a vasutasok megbecsülését követelték a Szegedi Nagyállomáson.

ÖSSZEOMLOTT PÁLYAUDVAROK ÉS LASSÚ KÖZLEKEDÉS

Körmendi Zoltán a posztjában kiemelte, hogy a “hétvégén az ország mindhárom főpályaudvara összeomlott. A nyáron volt olyan hét, mikor minden harmadik vonat késett vagy el sem indult az országban. Egyes pályaszakaszokon egy mókus vagy egy szitakötő gyorsabban közlekedik, mint a vonat, és mondjuk ki: lassan életveszélyes vasúton közlekedni Magyarországon. Ha az ember időpontra utazik, nem szívesen választja a vonatot. Ha az ember nem akar csatakosra izzadni utazás közben, nem szívesen választja a vonatot. Ezen a helyzeten nem lehet emberi kedvességgel segíteni, ezen a helyzeten a leglelkiismeretesebb masiniszta, kalauz vagy forgalomirányító sem tud úrrá lenni.” A politikus szerint ennek a helyzetnek egyetlen felelőse van, “az pedig a magyar állam.”

SZEGEDRŐL LASSABBAN KÖZLEKEDNEK A VONATOK, MINT 100 ÉVE

Körmendi úgy folytatta, hogy “egyetlen felelős van, az, aki kínai hitelből a kiskunsági puszta közepén gyorsvasutat épít a semmibe, miközben Szegedről, az ország 3. legnagyobb városából lassabban közlekednek a vonatok, mint 100 éve. Az utasnak biztonságot, kényelmet, pontosságot. A vasutasnak munkát, megbecsülést, fizetést” – írja, majd hozzáteszi, hogy Lázár Jánosnak egyetlen választása maradt: lemondani.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb