Szegedi ArcokVideo365

REKORD, Deszkről: 3 óra 41 perc alatt épített fel egy komplett családi házat a KöltözzMa

Még a Magyar Rekord Egyesület sokat látott elnöke, Sebestyén István is meglepődött azon, ami Deszken várta: 3 óra 41 perc alatt épített fel egy komplett, könnyűszerkezetes családi házat a KöltözzMa 27 fős különítménye a SIP Weekend Show című, telt házas nyílt napjukon. Az eseményen több, mint 500 vendég vett részt, a házigazda Náksi Attila volt, a SIP panel emelő versenyen pedig még a 19-szeres magyar bajnok, háromszoros olimpikon szegedi nehézatléta, Nagy Péter is részt vett.

Reggel 8 után kezdték el a munkát, délben pedig már a kész ház mellett ebédeltek egy deszki építőcsapat tagjai, akik különleges rekordkísérletre vállalkoztak szombat délelőtt. A tervek szerint négy óra alatt akartak felhúzni egy könnyűszerkezetes családi házat, és még ezt is sikerült túlszárnyalniuk,

ugyanis 3 óra 41 perc alatt épült fel az a könnyűszerkezetes, MgO SiP paneles gyorsház, amelyben hamarosan már lakni is fognak.

A rendkívüli teljesítményen még a Magyar Rekord Egyesület elnöke is meglepődött. Az épület egyébként amellett, hogy villámgyorsan elkészült, tartósnak is ígérkezik: a deszki cég 50 év garanciát ad a közel 100 négyzetméteres családi házra.

A különleges eseményen készült Szeged365 aftermovie-t, illetve Nádasdi-Sándor Szilvia és Nádasdi Csaba alapítók gondolatait itt találod:

Operatőr: Galyas Richárd, Szeged365

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb