Sport

Fordulatok és izgalmak: kétgólos döntetlennel végződött a Szeged–Csákvár rangadó

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia és az Aqvital FC Csákvár párharca nem hozott győztest a labdarúgó NB II 6. fordulójában, pedig a vendégek kétszer is vezettek. A hazaiak mindkét alkalommal felzárkóztak, de végül meg kellett elégedniük az egy ponttal. Nézd meg az összefoglalót, hogy mi történt a Szent Gellért Fórum pályáján!

A labdarúgó NB II 6. fordulójában izgalmas mérkőzést játszott egymással a Szeged-Csanád Grosics Akadémia és az Aqvital FC Csákvár. A találkozó előtt a szegedi csapat jó formában várta a mérkőzést, hiszen az előző két összecsapásukat győzelemmel zárták. Azonban a Csákvár sem volt könnyű ellenfél, hiszen legutóbbi bajnokijukon ők is győztesként hagyták el a pályát. A mérkőzésnek különös tétet adott, hogy a hazaiak tovább szerették volna növelni győzelmi sorozatukat a Szent Gellért Fórum szurkolói előtt.

A mérkőzés első perceiben mégis a vendégek vették át a vezetést Varga Bence révén, amitől a szegedi csapatnak már a harmadik alkalommal kellett felállnia hátrányból az idei szezonban. A Szeged nem hagyta annyiban a dolgot, és számos helyzetet alakított ki, azonban az áttörést csak a szünet előtti percekben sikerült elérniük, amikor Novák Csanád értékesítette a Mohos Barnabás által kiharcolt büntetőt.

A második félidőben is folytatódott a kiélezett küzdelem. A Szeged továbbra is irányította a játékot, azonban a Csákvár szervezetten védekezett, és a 74. percben Baracskai Roland révén ismét vezetést szerzett. Azonban nem tartott sokáig az előnyük, hiszen a hazai csapat azonnal válaszolt Borvető Áron góljával. Az utolsó percekben a Szeged mindent megtett a győzelemért, de a Csákvár védelme ellenállt, így végül 2–2-es döntetlennel zárult a mérkőzés.

Érdekességként érdemes megemlíteni, hogy a büntetőből szerzett gólok aránya az utóbbi időszakban megnőtt az NB II-es bajnokságban, ami a csapatok egyre hatékonyabb védekezési stílusát mutatja. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia és az Aqvital FC Csákvár összecsapása is jól példázta, hogy a jól szervezett védekezés mellett a pontrúgások és büntetők is döntő szerepet játszhatnak a mérkőzések alakulásában.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb