Közélet

Összefog Szeged: gyülekeznek ma a nyilvántartásból törölt iskola előtt

Mint ahogyan arról mi is beszámoltunk, meghaladta a köznevelési intézmény közmű- és adótartozása a törvényben meghatározott mértéket, ezért a kormányhivatalnak törölnie kellett a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát a nyilvántartásból. Ma 18 órakor kiállást szerveznek az intézmény előtt.

Ahogyan arról a Hódpress is beszámolt, a szegedi aPont tiltakozást szervez vasárnap (szeptember 1.), 18 órakor az iskola elé (Szeged, Osztrovszky utca 1/b). Felhívásukban azt írták:

“Határozottan kiállunk az intézmény pedagógusai és más dolgozói, valamint az oda járó gyerekek és szüleik mellett! Két nappal a tanévkezdés előtt, váratlanul ilyen méltatlan helyzetbe hozni egyébként is kiszolgáltatott helyzetű családokat, nem más, mint hatalommal való visszaélés!”

140 MILLIÓS TARTOZÁS

A döntést azzal indokolták, hogy “miután működése során közel 140 millió, ebből több mint 50 millió forint hat hónapon túli lejárt közműtartozást és adóhátralékot halmozott fel a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola, emiatt a szegedi intézményben veszélybe került a gyermekek nevelése. A kormányhivatal döntése értelmében a diákok új, rendezett hátterű intézményekben kezdhetik meg a tanévet.”

133 GYERMEK TANULT OTT

A kormányhivatal döntésének értelmében az érintett 133 gyermek szeptember 1-től az alábbi oktatási intézményekben kezdheti meg a tanévet: 

133 GYERMEK TANULT OTT

A kormányhivatal döntésének értelmében az érintett 133 gyermek szeptember 1-től az alábbi oktatási intézményekben kezdheti meg a tanévet: 

  • az óvodások részére a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működő Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Óvodák Igazgatósága (OM azonosító: 200416, székhely: 6723 Szeged, Sólyom utca 6.) a kötelező felvételt biztosító intézmény;
  • az általános iskolás és középiskolás tanulók részére a Szegedi Tankerületi Központ fenntartásában működő kötelező felvételt biztosító körzetes intézmények, valamint az alábbi intézmények: Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola Weöres Sándor Általános Iskolája (6723 Szeged, Űrhajós utca 4.), Szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola (6722 Szeged, Mérey utca 3.), Szegedi Fekete István Általános Iskola (6729 Szeged, Postás utca 1-3.), Szegedi Eötvös József Gimnázium és Általános Iskola (6723 Szeged, Csongor tér 1.)
  • középiskolás tanulók részére a Szegedi Szakképzési Centrum középiskolái egyedi elbírálás alapján biztosítják a gimnáziumi tanulmányok folytatását. Jelentkezni a 6725 Szeged, Kálvária sgt. 84-86. szám alatt, a Centrum székhelyén kell.

Megszóltaltak a szülők is a döntés kapcsán, szerkesztőségünkbe több szülői levél is befutott:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb