Közélet

Ma egy egész iskolányi gyerek nem tudta elkezdeni a tanévet! A kormányhivatalnál tartottak demonstrációt, mert bezárták a Wesley-iskolát Szegeden

Mint megírtuk, meghaladta a köznevelési intézmény közmű- és adótartozása a törvényben meghatározott mértéket, ezért a kormányhivatalnak törölnie kellett a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolát a nyilvántartásból. Ez pénteken derült ki, vagyis csak pár napja volt az érintett gyerekek szüleinek új iskolát találni. A határozat ellen már vasárnap este is rengetegen mentek ki tiltakozni az iskolához, hétfőn reggel pedig a Kormányhivatalhoz vonult a tömeg.

“A kormányhivatal előtti tiltakozó tanévnyitó, a szegedi Wesley iskola bezárása ellen. Amikor a “​családbarát” ​kormány 150 szegedi gyermeket vág az utcára tanévkezdés előtt 4 nappal” – ezzel a poszttal köszöntötte a hétfő reggelt az MKKP Szeged. Rengetegen jelentek meg a kormányhivatalnál tiltakozni.

MÁR VASÁRNAP SZÉP SZÁMBAN ÖSSZEGYŰLT A TÖMEG

Vasárnap este hatra hirdettek demonstrációt a szegedi Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolánál. Ide az aHang civil szervezet szegedi csapata, az aPont szervezte a megmozdulást. A demonstráción az iskola igazgatója, Tóth Éva elmondta, hogy szerinte nincs egy másik olyan szakmai hátterű intézmény a környéken, ahova a sajátos nevelési igényű gyerekeket fel lehetne venni. Emellett tájékoztatta a szülőket, hogy bár tanítás nem lesz, de kérésre biztosítanak pedagógiai felügyeletet hétfőtől az intézményben. Az igazgató után több szülő is felszólalt még, akik kétségbeesetten kérdezték, hogy mit tegyenek ezek után.

“Hogy mondjam el az ötéves gyerekemnek, hogy nincs többé Zsuzsa néni, és nincsenek többé a barátai sem?!” – mondta a szülői munkaközösség vezetője, akinek óvodás gyereke szintén a Wesley-be járt idáig. A tüntetés végén a résztvevők élőláncot alkottak az iskola épülete körül és felemelt kézzel tiltakoztak annak bezárása ellen – írja az Eduline.

MA ADTÁK VOLNA ÁT A FELÚJÍTOTT TORNATERMET

A szegedi iskola hétfőn adta volna át pályázati pénzből felújított tornatermét, mindent előkészítettek az évkezdésre és a tanévnyitó ünnepségre – írták. A MET megdöbbentőnek, törvénytelennek és kegyetlennek, a kiszolgáltatott gyerekek sorsára hagyásának nevezte az eljárást. A közlemény szerint “a MET intézményei ellen összehangolt megsemmisítő akció indult, a gyermekvédelem ügyét hangzatosan pártoló kormány a budapesti és a szegedi intézményekben eddig 450 gyermek és család életét törte ketté, más megoldási lehetőségeket nem is mérlegelve”.

Ma a kormányhivatalnál gyűltek össze a demonstrálók, hiszen egy egész iskolányi gyerek nem tudta elkezdeni a tanévet.

Pénteken az egyik volt szülő szólalt meg szerkesztőségünknek, itt olvashatod el:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb