Sport

A Szegedi Gyermekklinika új műtőjének eszközbeszerzésében segíthetsz: szombaton elrajtol az idei Két lábon vagy két keréken jótékonysági sportnap – exkluzív interjú a főszervezővel

Idén, szeptember 7-én, szombaton 10 órától már hetedik alkalommal pattannak kerékpárra, futnak és sétálnak a tettrekész szegediek, hogy segítő kezet nyújtsanak a szegedi Gyermekklinikának a “Kétlábon vagy kétkeréken a Városért Sportegyesület jótékonysági sporteseményén. A kezdeményezés részleteiről a rendezvény főszervezőjét, Jakab Gusztávot kérdeztük.

Mint Jakab Gusztáv elárulta, a kezdeményezést hét évvel ezelőtt személyes tapasztalatai alapján indította el. Akkor ugyanis nagyobbik lányával egy rosszullét miatt kellett bemenniük a Gyermekklinikára, s akkor eldöntötte, szerené segíteni a klinika áldozatos munkáját, hogy a kis betegek jobb körülmények között gyógyulhassanak, mint ami akkor volt.

TAVALY ELÉRTÉK AZ ÖTMILLIÓ FORINTOT AZ ADOMÁNYOKKAL

Azóta a Két Lábon vagy Két Keréken a Szegedi Gyermekklinikáért című jótékonysági futó – és bicikliversenyt, ahol futni, biciklizni vagy akár sétálni is lehet óriási utat járt be, s évről évre nőtt az adakozók száma. A tavalyi évben példátlan, 5 millió forintál is magasabb összeg gyűlt össze a Szegedi Gyermekklinika megsegítésére, az idei cél pedig a rekord megdöntése. Az utóbbiban nagyot segíthet az, hogy néhány nagylelkű szegedi már előre, futás nélkül is elkezdett adakozni a Gyermekklinika kis hőseinek. Erről alábbi cikkünkben írtunk bővebben:

A szervező azt is elárulta, a Gyermekklinika jelenleg egy új műtő kialakításán dolgozik, reményeik szerint a jótékonysági sportnapból befolyt összeggel ennek a műtőnek az eszközbeszerzéséhez tudnak majd hozzájárulni. Ehhez természetesen elengedhetetlen az adakozó, sportkedvelő szegediek segítsége.

AZ ALÁBBI TÁVOK KÖZÜL VÁLASZTHATOD KI A LEGINKÁBB HOZZÁD PASSZOLÓT

Mint a főszervezőtől megtudtuk, szeptember 7-én, szombaton a rajt ezúttal a Lapos Beach-ről indul majd, a távok pedig az alábbiak szerint alakulnak:

  • Bicikli táv – 26,5 km (Mélypont-Tiszasziget-Szőregről vissza a Lapos Beach-re)
  • Futás távok – 6 km és 12 km
  • Séta táv – 4 km (Ligetben)

LESZ GYEREKSAROK ÉS CSILLÁMTETOVÁLÁS IS A KICSIKNEK, SŐT OTT LESZ CSATAI GERGŐ IS

A nevezés szombaton reggel 8:30-tól indul, a bemelegítés pedig ezt követően, 9:30-kor lesz. Az indulás és érkezés helyszínén, a Lapos Beach-en egyébként egy kreatív gyereksarok is lesz, csillámtetoválással, óriás golyóvezetővel, célbadobással, mini golffal, kerékpárbemutatókkal, sőt Csatai Gergő, lufihajtogató Guinnes-rekorder is meglepi a gyerekeket léggömb csodáival.

MÉG EGY ÉRTÉKES BMW KERÉKPÁRT IS NYERHETSZ, HA RÉSZT VESZEL A RENDEZVÉNYEN

Mint ahogyan a főszervező Jakab Gusztávtól megtudtuk, ezúttal egy főnyereményt is kisorsolnak majd a résztvevők között, nem is akármilyet: a főnyeremény ugyanis nem más, mint egy közel 1.000.000 Ft értékű BMW bicikli, a LinarTech Group felajánlásával!

A nagy szabású jótékonysági futásról minden további információt, számlaszámmal és adószámmal a hivatalos eseményben, IDE KATTINTVA találsz, de a főbb koordinátákat mutatjuk is:

  • indulás a Lapos Beach-ről!
  • 2024. szeptember 7., szombat 10:00!

Ha nem tudsz velük futni, de adakoznál:

Két Lábon vagy Két Keréken a Városért Sportegyesület
Szervezet adószáma:
19279035-1-06
Bankszámlaszám:
11735005-26058632

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb