Mindenmás

“Dehogy ölöm meg, inkább menjen szabadon” – kidobtak egy kiscicát Szőreg és Kübekháza között, Olvasónk kapta rajta az illetőt

Szerda délután Olvasónk szemtanúja volt annak, hogy egy idősebb férfi megáll az autójával Szőreg és Kübekháza között, és a semmi közepén egy hordozóként használt élvefogó csapdából kidob egy kiscicát. Mint a férfi mondta, inkább szabadon engedi, mintsem megölje a jószágot, számolt be Olvasónk nekünk a történtekről.

INKÁBB SZABADON ENGEDI…

Olvasónk kérdéseire a férfi elmondta, azért dobta ki a kiscicát, mert a jószág állandóan kárt okozott neki, s úgy vélte, ahelyett, hogy megöli, inkább kihozza a semmi közepére és ott szabadon engedi. Mikor Olvasónk felhívta rá a figyelmét, hogy mennyi veszély leselkedhet itt az állatra, például az első erre jövő autó elgázolhatja, a férfi azt válaszolta “nem, majd megbújik a mezőkön és alapít egy törzset”.

NEM TALÁLT MÁS MEGOLDÁST

Olvasónk azt is megkérdezte a férfitól, nem látott-e más megoldást, mint például az állatvédő szervezetek felkeresése, tőlük segítség kérése. A férfi viszont azt válaszolta, kilométereket autózott azért, mert ennél jobb megoldást nem tudott. A beszélgetésből az is kiderült, hogy a férfi az újonnan vásárolt házzal együtt a korábbi tulajdonostól megörökölte a macskát is, mely számára már csak teher volt.

OLVASÓNK MEGTETTE A FELJELENTÉST

Mint Olvasónk írta nekünk, megtette a feljelentést az ügyben. Azt is elárulta, az ijedt jószág befutott és elbújt az első kukoricatáblába a közelükben, sajnos azóta nem látta az állatot.

“FELELŐS VAGY AZÉRT, AMIT MEGSZELIDÍTETTÉL”

Mint az állatvédelmi törvény is kimondja, az ember környezetében tartott állat, valamint a veszélyes állat tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem
szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos. A mi felelősségünk háziállataink élete, sorsa, gondoskodjunk róluk, hiszen, ahogy Antoine de Saint-Exupéry megfogalmazta A kis herceg című művében: „Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél.”

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb