Közélet

Hamarosan indul a rászorulók tűzifaosztása Szegeden – mutatjuk, meddig fog megérkezni a családokhoz

Hamarosan kiosztja a szegedi önkormányzat a tűzifát annak a több mint 820 családnak, akik pályáztak rá az elmúlt hetekben. Ménesi Imre, a szociális bizottság elnöke a Rádió 88-nak elmondta, családonként 1 erdei köbméter vegyesfát kap minden rászoruló. Ezt az önkormányzat zsákokban ki is szállíttatja majd minden háztartásba november végéig.

Mint korábban megírtuk, a tűzifára azok a szociálisan hátrányos helyzetű háztartások pályázhattak, akik:

  • Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatától 2023. vagy 2024. évben települési támogatásban vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek (A pályázat kapcsán települési támogatásnak tekintendő a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet alapján nyújtott lakhatási támogatás, lakásfenntartást segítő rezsi hozzájárulás, gyógyszertámogatás, hátralékcsökkentési támogatás, átmeneti segély, temetési segély, szülési támogatás, beiskolázási támogatás, valamint időskorúak és egészségkárosodottak támogatása.),
  • a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézményben, Szegeden személyes gondoskodást nyújtó szociális, vagy gyermekjóléti alapellátás körébe tartozó étkeztetésben, házi segítségnyújtásban, családsegítésben, gyermekjóléti szolgáltatásban részesülnek,
  • illetve akik a Fenntartható Városfejlesztési Stratégiában körülhatárolt kiskundorozsmai, illetve móravárosi szegregátumban laknak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: radio88.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb