Közélet

Jól indul az ősz: töretlenül csökkennek az üzemanyagok árai a hazai kutakon

Szeptember első napjai már a második csökkenést hozzák az üzemanyagárak tekintetében. A benzinért 5 forinttal fizetünk kevesebbet, a gázolaj ára azonban továbbra sem változik, írta meg az Index.

Mint a Holtankoljak.hu beszámolt róla, szeptember 5-én, csütörtökön tovább csökken a benzin nagykereskedelmi ára, bruttó 5 forinttal literenként. A gázolaj beszerzési ára ezúttal nem változik. Ennek érvényesítése holnap kiderül a kutakon, de ami biztos, hogy a mai átlagárak az alábbiak: 

  • 95-ös benzin: 596 Ft/liter
  • Gázolaj: 600 Ft/liter 

A TAVALY DECEMBERI ÁRAKAT IS ELÉRHETJÜK

Világgazdaság információi szerint a Brent típusú olaj ára 4 százalékkal, hordónként 74,5 dollárra, a WTI olaj ára pedig 3,3 százalékkal, 71,2 dollárra csökkent. A portál szerint a Brent ezzel ledolgozta teljes 2024-es árfolyamnyereségét, és tavaly december óta a legalacsonyabb napon belüli szintre esett. Mindemellett a kiszivárgott információk szerint az OPEC+ országai napi 180 ezer hordóval növelik a kitermelést, írta az Index.

TOVÁBBI CSÖKKENÉSRE SZÁMÍTHATUNK SZEPTEMBERTŐL

A lap szerint számos bankház publikált olyan elemzést, amelyek a nemzetközi olajár esését valószínűsítik, így szeptembertől várhatóan tovább csökkennek az üzemanyagárak. Az Mfor Üzemanyagár-figyelőjének előző hétvégi prognózisa szerint a mostani héten mindkét üzemanyagfajta átlagára 600 forint alá csökken. A legutóbbi árcsökkenéssel a 95-ös benzin esetén egy helyet változott a magyar árak pozíciója az uniós rangsorban, ezzel ugyanis megelőztük Szlovéniát – tették hozzá.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: index.hu/holtankoljak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb