Szegedi Arcok

Megható pillanatok: nyugdíjba vonult Szeged közismert mentőorvosa, aki egy újraélesztéshez sietett, de végül búcsúbuli lett belőle (videó)

Nyugdíjba vonult Dr. Kékes-Szabó Judit, Szeged közismert mentőorvosa – tudtuk meg az Országos Mentőszolgálattól. Juditnak egy magyar falu létszámának megfelelő ember köszönheti a felépülését és az életét, az elmúlt 39 évben emberfeletti tempóban tevékenykedett. Most a kollégái is meglepték, egy újraélesztéshez riasztották, ám kiderül, hogy búcsúbulival várták, ünnepélyes keretek közt búcsúztatták el a mentősnőt.

A Mentőszolgálat azt írja, hogy Juditot már gyermekkora óta vonzotta az egészségügyi hivatás, érettségi után ápolóként kezdett el dolgozni, a Szegedi Belgyógyászati Klinikán. Egy év múlva maximális pontszámmal felvételt nyert Szegedi Orvosi Egyetemre, majd 1985. októberében csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez. Az azóta eltelt 39 év alatt részt vett Szeged és a környező települések életmentő munkájában, emellett az oktatásban, szolgált mentőhelikopteren, vizsgáztatott gépjárművezetőket és országos elsősegélynyújtó versenyzőket zsűrizett.

EGY MAGYAR FALUNYI EMBER KÖSZÖNHETI NEKI AZ ÉLETÉT

Az is kiderült, hogy mindezek mellett egy hajléktalanokat segítő szervezet orvosaként is dolgozott. A szegedi női labdarúgó csapat egyesületi elnöke, később a magyar női labdarúgó válogatott orvosa lett. Két gyermeke született. Emberfeletti logisztikával szervezte gyermekei tanulását, fejlődését, miközben a fő-és mellékállásaiban dolgozott. A Mentőszolgálatnál eltöltött 39 éve alatt egy magyar falu létszámának megfelelő ember életük legnehezebb pillanatában találkozhattak vele és köszönhetik neki a felépülést, vagy akár közvetlenül életét.

ÚJRAÉLESZTÉSHEZ RIASZTOTTÁK, DE BÚCSÚBILI LETT BELŐLE

Utolsó szolgálatában egy megkezdett újraélesztéshez riasztották. Csak a helyszínre belépve derült ki, hogy egykori és jelenlegi bajtársai, munkahelyi felettesei meglepetéssel készültek Neki és ünnepélyes keretek közt búcsúztatták el a bajtársnőt! A megható pillanatokról a Mentőszolgálat egy videót is megosztott:

Hosszú, egészségben töltött nyugdíjas éveket kívánunk Neki!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb