Mindenmás

Napi pakk: továbbra is velünk marad a nyári forróság Szegeden, ma az elődöntőben szurkolhatunk a szegedi Major Endrének a paralimpián

Hiába tapossuk már a szeptember első napjait, mintha az időjárás erről nem akarna tudomást venni, továbbra is velünk marad a nyári forróság Szegeden. Izgalmakból ma sem lesz hiány: a szegedi Major Endrének szurkolhatunk a paralimpián, aki az asztalitenisz elődöntőjében méretteti meg magát. Indítsd a reggelt egy forró kávéval, és a Szeged365 Napi pakkal!

A Napi Pakk támogatója a Napfény Műterem Déli Ajánlata!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden kedves Rozália, Ida, Mór, Móric, Mózes, Muriel, Róza, Rózabella, Rózamari és Rózsa nevű Olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 74 éve született Karda Beáta, Magyar Jótékonysági Díjas énekesnő.
  • 54 éve megszületett Létay Dóra színésznő, aki Dr. Pongrácz Réka volt a Jóban Rosszban sorozatban.
  • Ma 43 éves Beyoncé amerikai énekesnő, színésznő a Destiny’s Child egykori tagja.
  • 26 éve alapították a Google-t. A Google különböző napokon is megünnepli a születésnapját. Néhányan úgy tartják, hogy a születésnap a domain bejegyzésének napja, amely 1997.09.15. Természetesen fontos dátum a cég alapításához szükséges iratok aláírásának a napja is amely 1998.09.04.

FORRÓ, SZÁRAZ, NAPOS IDŐNK LESZ MA IS

Szerdán forró, napos időjárás jön Szegedre, kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Csapadék sajnos továbbra sem várható, azonban helyenként élénk lehet a keleties szél. A csúcshőmérséklet ismét eléri a 32-37 fokot, szóval fázni ezúttal sem fogunk a Napfény Városában.

ÍNYCSIKLANDOZÓ EBÉDRE VÁGYSZ? AZ ÚJ CORN FLAKES BUNDÁS, VAGY NATÚR CSIRKEMELL CSÍKOK FOGÁS LESZ A TÖKÉLETES VÁLASZTÁS

A Napfény Műterem újabb ínycsiklandó meglepetésekkel készült: az új Corn Flakes bundás, vagy natúr csirkemell csíkok fogás egy igazi ízorgia, melyet fűszeres steak burgonya, jázmin rizs és friss saláta mix kísér. Az egészet egy csipetnyi tartár és ropogós uborka koronázza meg, hogy minden falat egy élmény legyen. Tedd különlegessé a napod, és csapj le rá az elsők között! Hívd a 0630/952-6500-as számot 10:00 órától, vagy látogass el a Napfény Műterembe, ahol a terasz napfénye és a belső tér hűvöse is rád vár – egy ajándék limonádéval együtt. Jó étvágyat kívánunk!

FOLYTATÓDIK A PARALIMPIA – A SZEGEDI MAJOR ENDRE IS MEGMÉRKŐZIK ASZTALITENISZBEN

Ma is folytatódik a paralimpia! A magyar versenyzők több sportágban is az éremszerzés reményében szerepelnek majd szerdán. A küldöttség tagjai összesen hat helyszínen lesznek érdekeltek. A kerekesszékes vívók ezúttal tőrben vetélkednek majd a Grand Palais-ben, Osváth Richárd (A) három éve, Tokióban ebben a fegyvernemben lett ezüstérmes. Rajta kívül Hajmási Évának, Krajnyák Zsuzsannának és Madarászné Mező Boglárkának lehet majd szurkolni, sőt a szegedi Major Endre is megmérkőzik asztaliteniszben. Mutatjuk a mai menetrendet:

  • KERÉKPÁR (Clichy-sous-bois) Wermeser Zsombor (C5) országúti, egyéni időfutam 13.30
  • SPORTLÖVÉSZET (Chateauroux-i Lőtér) Dávid Krisztina és Gurisatti Gyula (SH1), P4 50 m pisztoly vegyes, alapverseny 9.30 (döntő 12.15)
  • LOVAGLÁS (Versailles-i Kastély) Fonyódi Ildikó (Grade V), PGP Test 12.55
  • ASZTALITENISZ (Dél-párizsi 4-es Aréna) MS11, egyes, negyeddöntő: Pálos Péter-Lucas Créange (francia) 17.00 MS1, egyes, elődöntő: Major Endre 19.00
  • ERŐEMELÉS (La Chapelle Aréna) Tunkel Nándor (49 kg) döntő 12.00
  • KEREKESSZÉKES VÍVÁS (Nagy Palota/Grand Palais) Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna (A, tőr) 16-os tábla (Krajnyák – Cou Hszü-feng /kínai/, Hajmási-ellenfél az 1. fordulóból) 11.10, negyeddöntő és vigaszág 13.00, vigaszág 14.00, elődöntő és vigaszág 15.00, vigaszág 15.50, bronzmérkőzés 19.05, döntő 21.25 Osváth Richárd (A, tőr) 16-os tábla (-ellenfél az 1. fordulóból) 10.40, negyeddöntő és vigaszág 12.30, vigaszág 14.00, elődöntő és vigaszág 15.00, vigaszág 15.50, bronzmérkőzés 19.05, döntő 20.50 Madarászné Mező Boglárka (B, tőr) 16-os tábla (-Szakura Anri /japán/) 10.10, negyeddöntő és vigaszág 12.00, vigaszág 13.30, elődöntő és vigaszág 14.30, vigaszág 15.50, bronzmérkőzés 18.30, döntő 20.15

DOLGOZNAK A RÓKUSI KÖRÚTON, ÁTHELYEZTEK EGY MEGÁLLÓT

A Rókusi körúton folyamatban lévő útrekonstrukciós munkálatok miatt szeptember 3-tól, azaz keddtől a Csongrádi sugárút irányú Vértó megállóhely áthelyezésre kerül, kb. 150 méterrel a Csongrádi sugárút irányába, a Margaréta utca torkolatához.

FÉLPÁLYÁS ÚTZÁR A BERTALAN HÍDON

A 43-as főúton található szegedi Bertalan Lajos Tisza-hídon külső szakemberek bevonásával 2024. augusztus 26-a, hétfőtől 3 darab dilatációs szerkezet cseréjét végzik el a szakemberek. A munkavégzés a tervek szerint két hónapot fog igénybe venni. A forgalom ez idő alatt mindkét irányban 1-1 forgalmi sávon haladhat majd a híd teljes hosszán, tudatta szerkesztőségünkkel a Magyar Közút Zrt..

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb