Szegedi ArcokVideo365

„Hosszú még az út, nélkülözhetetlen a folyamatos fejlesztés“ – Muráti Balázs gyaloglórekorder jóvoltából még több kezelésen vehet részt Anastasia a Szent Vincent Rehabilitációs Központban

Anastasia történetét már ismerhetitek a Szeged365 hasábjairól. Ő az a csupavidám, mosolygós kislány, aki valószínűleg az anyaméhben kaphatott stroke-ot, amit követően a Szent Vincent Rehabilitációs Központban nyílt lehetősége gyógyulni, egy boldogabb, teljesebb élet reményében. Anastasiáért nagyon sokan összefogtak Szegeden, köztük Muráti Balázs, szegedi gyaloglórekorder, aki egyenesen Egerből gyalogolt el Szegedig, hogy két dedikált, különleges bort hozzon a Napfény városába. A borokat licitre bocsájtotta, s az abból befolyó összeg pedig egy az egyben Anastasia gyógyulását segítette. A kislány a jótékonysági borlicitnek köszönhetően még több kezelésen vehetett részt a Szent Vincent Rehabilitációs Központban, sőt a gyógytorna mellett lehetőségük nyílt masszázzsal is kiegészíteni a kislány terápiáját. Arról, mennyit fejlődött Anastasia, s mit jelent a családnak a jószándékú szegediek támogatása, a kislány édesanyjával, Kiss Mónikával beszélgettünk.

STASI EGYRE ÜGYESEBB, EGYRE JOBBAN ERŐSÖDNEK A KIS IZMAI

Mint az édesanya beavatott bennünket, sok-sok pihenéssel és sok-sok tornával töltik a vakációt Anastasiával. Nyáron különösen fontos, hogy meglegyenek a tornák a Szent Vincent Rehabilitációs Központban, hiszen az iskolai mozgásfejlesztések a szünetben kiesnek a mindennapjaikból, s azokat a kislány fejlődése érdekében elhagyhatatlan pótolni. Így a gyógytornák foyamatosak a vakáció idején is. Szerencsére Anastasia mint, ahogy korábban is, mindig szívesen jön a Központba. Édesanyja azt is elárulta, Stasi szépen fejlődik, egyre ügyesebb az önellátásban, egyre jobban erősödnek a kis izmai. „Mindenképpen pozitívan látom a fejlődését. Tudom, hogy hosszú még az út, és nem mondhatjuk azt, hogy készen vagyunk, de önmagához képest Stasi szépen halad előre“ – árulta el Mónika.

„NAGYON HÁLÁSAK VAGYUNK, MINDEN TÁMOGATÁSNAK ÖRÜLÜNK“

Ahhoz, hogy ezeket az elengedhetetlen kezeléseket biztosítsák a kislány számára, hatalmas segítség a család részére az olyan jótékonysági megmozdulás, mint amilyet Muráti Balázs, gyalogló rekorder kezdeményezett számukra. „Nagyon meglepett bennünket a hír, hogy Balázs számunkra indított adománygyűjtést. Ő is petőfitelepi, ahogy mi, s azt is tudtuk róla, hogy mindig valami jó célért gyalogol, de egyáltalán nem számítottunk rá, hogy Anastasiáért kelt útra. Nagyon hálásak vagyunk érte, minden támogatásnak örülünk“ – árulta el Mónika.

ELENGEDHETETLEN A FOLYAMATOS FEJLESZTÉS

Hozzátette, ahhoz, hogy Anastasia fejlődjön, ügyesedjen, folyamatosan szükségük van mind a gyógytornára, mind az ergoterápiára, s ezeknek a megvalósításában jól jön minden segítség a számukra. Sőt, a kezelések sorát most sikerült kiegészíteniük masszázzsal is, hiszen, mint bárki mást, Stasit is éri némi stressz a mindennapokban, amelynek oldásában nagy segítséget nyújthat számára kis izmai kilazítása.

„STASI MINDENKI SZÁMÁRA PÉLDA LEHET“

Anastasia hihetetlen akaratereje és pozitív hozzáállása óriási erőt jelent családja számára is. „Fontos, hogy mindig pozitívak maradjunk. Úgy gondolom, Stasi példa lehet mindenki számára, hogy tegyünk a céljainkért, hogy mennyire fontos, hogy legyen motivációnk, hogy akarjuk csinálni, hiszen hiába hoznám őt a Szent Vincent Rehabilitációs Központba, ahol kiváló szakemberek foglalkoznak vele, az ő akaratereje nélkül nem tudnánk előrébb lépni“ – zárta gondolatait Mónika.

Nézd meg videónkat is, melyben még többet megtudhatsz Anastasia terápiájáról, s a kislány hogylétéről:

Ha lehetőséged van rá és szeretnél te is segíteni abban, hogy Anastasia egy boldogabb, teljesebb életet élhessen, a Szent Vincent Rehabilitációs Alapítványon keresztül támogathatod őt:

Szent Vincent Rehabilitációs Alapítvány

Számlaszám: 50468328-10004586

Közlemény: Kiss Anastasia

Operatőr: Csongrádi Ben

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb