Mindenmás

Kétéves kisgyereket mentettek meg a tűzoltók, miután egy parkoló kocsiban rekedt Szegeden a több mint 30 fokos hőségben

Kétéves kisgyereket mentettek meg a tűzoltók, miután egy parkoló kocsiban rekedt Szegeden a több mint 30 fokos hőségben. A szakembereket az édesanya hívta ki még szerdán délelőtt, végül baltával törték be a hátsó ablakot, így sikerült kiszedni a gyereket.

Két hete történt egy hasonló eset, akkor is egy kétéves gyermek ragadt be az egyik kocsiba. Az édesanya éppen a bölcsődéből vitte volna haza a gyermekét, amikor a kisfiára véletlenül rázáródott az autó. A kétségbeesett nő hiába próbálta, nem bírta kinyitni az ajtókat, ezért azonnal hívta a rendőrséget. A szegedi rendőrök kiérkezéséig több szülő is vízzel locsolta a járművet, nehogy felforrósodjon. Batki István Ádám r. főtörzsőrmester végül egy kalapáccsal törte be az ablakot, és kimentette a kisgyermeket, akinek nem esett baja.

PERCEK ALATT KIMENTETTÉK A TŰZOLTÓK A GYEREKET

A most szerdán történt esetnél egy helyi asszony azt mondta a Tényeknek, hogy tudomása szerint véletlenül hagyta ott a gyermeket a szülő. Nem csak a gyerek, de a kulcs is bent maradt a lezárt autóban. Az édesanya ezért sehogy sem tudta kinyitni az ajtókat, így azonnal telefonált, a tűzoltóktól kérve segítséget.

„A tűzoltók percek alatt a helyszínre értek egy speciális baltával, betörték az egyik hátsó ablakot, kiszabadították a gyermeket, majd épségben átadták az édesanyának” – nyilatkozta a tévének Molnár Krisztina, a vármegyei katasztrófavédelem szóvivője. A portál felhívta a figyelmet, hogy a kánikulában akár 70 fokra is felforrósodhat az autók utastere.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb