Mindenmás

Permetezni fognak ma Szegeden, de most nem a szúnyogokat

Szegeden jelenleg puszpáng (Buxus) díszcserjék selyemfényű puszpángmoly elleni permetezése zajlik – közölte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a közösségi oldalán. Kiemelték, hogy a permetezési munka során kijuttatott permetlé a gépjárműveken és ablaküvegen esetlegesen nyomot hagyhat, de kárt nem okoz, enyhén mosószeres vízzel lemosható, melegvérű élő szervezetekre ártalmatlan.

A közlemény szerint a kezelések tervezett időpontja Szeged város belterületén szeptember 6-a, azaz ma, azonban kiemelték, hogy ez az időpont csupán tájékoztató jellegű, ami az időjárás függvényében változhat, néhány nap eltérés előfordulhat, mivel a kijuttatás erősen függ az időjárástól (pl. esőben vagy szélben nem kivitelezhető). A kezelések célja, hogy a puszpángok egészségét károsító, élősködő hernyókat visszaszorítsák, ezzel javítva a növények életkörülményeit, hogy azok díszítő értéküket sokáig megtarthassák.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb