Közélet

Röszke-Brüsszel – Rétvári Bence bemutatta a buszokat, amivel a migránsokat vinnék ingyenesen Brüsszelbe

Ha az Európai Unió arra kényszeríti Magyarországot, hogy engedje be az illegális bevándorlókat, akkor Magyarország az európai eljárásrend lefolytatása után felajánlja a migránsoknak, hogy ingyen Brüsszelbe szállítja őket – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a Röszke–Brüsszel feliratú Volánbuszok előtt.

Rétvári Bence emlékeztetett, Magyarország a déli határon épült kerítéssel nemcsak a saját határait, hanem Európa külső határait is védi, 2015 óta pedig egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a magyar rendőrök és határvadászok.

ELLENPERT INDÍTHAT MAGYARORSZÁG, BRÜSSZELBE VISZIK A MIGRÁNSOKAT

Az Európai Unió Bírósága mégis bírságot szabott ki Magyarországra, amellyel arra akarják kényszeríteni az országot, hogy engedje be tömegesen az illegális bevándorlókat, és adja fel az eddigi migrációs politikáját  – mondta az államtitkár. Magyarország ezért most azt vizsgálja, hogyan tudna az Európai Unió Bíróságán ellenpert indítani a határvédelemmel kapcsolatos költségek megtérítésére – tette hozzá. “Ha pedig az Európai Unió arra kényszeríti Magyarországot, hogy engedje be az illegális bevándorlókat, akkor Magyarország az európai eljárásrend lefolytatása után felajánlja a migránsoknak, hogy ingyen Brüsszelbe szállítja őket” – jelentette ki Rétvári Bence.

FELFORGATNÁK A BRÜSSZELIEK MINDENNAPJAIT

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, a brüsszeli polgármester a javaslatra úgy reagált, hogy ezzel felforgatnák a brüsszeliek mindennapjait. Magyarország pedig azért védi a déli határt, hogy ne forgassák fel a magyarok mindennapjait – mondta válaszként az államtitkár. Rétvári Bence hangsúlyozta, 2015 óta a magyar migrációs politika működik, szemben az Európai Unió migrációs politikájával. A magyar rendszer alapja a külső határ védelme: csak legálisan, okmányokkal, a határátkelőhelyeken lehet belépni az országba, de természetesen vannak menekültügyi szabályok is, amelyek megfelelnek a nemzetközi egyezményeknek – közölte az államtitkár.

Fotók: Rétvári Bence, Hír TV

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb