Mindenmás

Lélegzetelállító képeken a Hőlégballon Világbajnokság Szegeden! (fotók)

Ilyet nem látsz minden nap! Tombácz Zoltán varázslatos képeivel mutatjuk be a Hőlégballon Világbajnokságot, amely ezen a héten Szeged egén kápráztatta el a közönséget. Ne maradj le róla, nézd meg a fotókat és éld át újra a színes légi parádét, amely a város egyik legnagyobb látványossága lett!

A Hőlégballon Világbajnokság ezen a héten egészen új színt hozott Szeged életébe, hiszen az égbolton úszó ballonok nemcsak versenyre keltek egymással, hanem felejthetetlen látványt is nyújtottak a helyieknek. Tombácz Zoltán, a szegedi fotós, fantasztikus módon örökítette meg ezeket a pillanatokat. Ha lemaradtál volna a Hőlégballon Világbajnokság izgalmairól, ne aggódj, mert most egy különleges galériában hoztuk el neked Zoltán legjobb fotóit!

Korábbi cikkünkben már összefoglaltuk a Hőlégballon Világbajnokság legfontosabb tudnivalóit. Ha még nem olvastad, érdemes visszatekinteni rá, hiszen minden szükséges információt megtalálsz benne arról, hogy hogyan zajlik a verseny, és mit érdemes tudni a hőlégballonozás rejtelmeiről. Ahogy korábban is említettük, Szeged idén ismét méltó házigazdája ennek a látványos eseménynek, és büszkék lehetünk, hogy a világ legjobb hőlégballon pilótái a mi városunk egét színesítik.

Tudtad, hogy a hőlégballonok működési elve egészen a 18. századig nyúlik vissza? Az első sikeres repülést a Montgolfier testvérek hajtották végre 1783-ban, Párizsban. A repülő szerkezetek azóta is lenyűgözik az embereket, nem véletlen, hogy a mai napig az egyik leglátványosabb légi járműnek számítanak. A hőlégballonozás nemcsak sport, hanem egyfajta művészet is, hiszen a pilóták számára a szél és a hőmérséklet folyamatosan változó körülményei jelentik a legnagyobb kihívást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb