Sport

Régi idők rangadóját idézte a győzelem a Tatabánya ellen – parádés meccs a Pick Arénában!

Igazi klasszikus rangadónak lehettünk tanúi, amikor a férfi kézilabda NB I. első fordulójában az OTP Bank-PICK Szeged és a MOL Tatabánya csapott össze a Pick Arénában. Az elmúlt évtizedek Szeged-Tatabánya párharcainak hangulatát idézte a mérkőzés, amely 2700 néző előtt zajlott le. A B-közép hangos biztatása mellett a vendégszurkolók is kitettek magukért, így a hangulat adott volt egy igazán izgalmas találkozóhoz.

Az első félidőben izgalmakból nem volt hiány, hiszen a Tatabánya egy pillanatra sem hagyta magát, még vezetni is tudtak. Mario Sostaric, horvát válogatott szélsőnk azonban ismét csúcsformában játszott, és csodás góljaival sikerült visszahoznia a meccset. Tobias Thulin kapus bravúrjai is hozzájárultak ahhoz, hogy a szegedi csapat átvette a vezetést, és a szünetre 20-18-as előnnyel vonulhatott.

A második félidőben a védekezésünk összeállt, és a támadásaink is hatékonyabbá váltak. Sebastian Frimmel, aki sérülés után tért vissza, újra remek formát mutatott, és egy lenyűgöző levegőből szerzett találattal fokozta a hangulatot. Marin Jelinic és Borut Mackovsek is kiválóan játszottak, így végül magabiztosan, 33-27 arányban győztük le a MOL Tatabányát. Az utolsó gól Bánhidi Bencéé volt, aki szabaddobásból zárta le a mérkőzést.

Következő megmérettetés: szeptember 12-én, csütörtökön, amikor a Bajnokok Ligájában a világ egyik legjobb csapata, az SC Magdeburg látogat el hozzánk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb