Sport

Súlyos vereség: Németország 5–0-ra lemosta a magyar válogatottat

Marco Rossi magyar válogatottja történelmi vereséget szenvedett Németország ellen, a Nemzetek Ligája ma esti fordulójában. A Nationalelf öt gólt rámolt be Gulácsi kapujába, miközben a magyar támadósor képtelen volt áttörni a német védekezést. Ez a meccs nem csupán az eredmény miatt marad emlékezetes, hanem azért is, mert ez lett Rossi legsúlyosabb veresége kapitányként a nemzeti csapattal.

Az első félidő kiegyensúlyozottabban indult, a magyar csapat eleinte jól tartotta magát. Azonban a 27. percben Niclas Füllkrug találatával megkezdődött a gólzápor, amit Musiala, Wirtz, Pavlovic és végül Havertz tizenegyese tetézett. A magyar csapat próbálkozott, voltak helyzetek, de Ter Stegen és a német védelem hiba nélkül állta a sarat. A szurkolók viszont, ahogy mindig, kitartottak: a stadionban folyamatosan hallani lehetett a magyar drukkerek lelkes buzdítását, még a legnehezebb pillanatokban is.

A találkozó különösen fájdalmas volt, mivel az elmúlt években a magyar válogatott több bravúrt is bemutatott a németek ellen. Emlékezetes volt például a 2022-es lipcsei győzelem, vagy a 2021-es müncheni 2-2-es döntetlen, amikor Szalai Ádám fejesével még sokáig reménykedtünk a továbbjutásban. Most azonban a német csapat visszavágott, és a legutóbbi hét mérkőzés során először győztek ilyen elsöprő fölénnyel ellenünk.

Érdekes módon a mérkőzés játékvezetője, Clément Turpin francia bíró volt, aki korábban a magyar válogatott Anglia elleni 4-0-s győzelménél is fújta a sípot. A találkozót 49 235 néző figyelte a stadionban, abszolút telt ház előtt, ami egyértelműen mutatja a Nemzetek Ligája iránti hatalmas érdeklődést.

Az 5–0-s vereség mellett kiemelendő, hogy ez volt Rossi 67. mérkőzése a magyar válogatott élén, és egyben az eddigi legsúlyosabb kudarc. A játékosaink küzdöttek, de ezen a napon a németek sokkal erősebbek és pontosabbak voltak. A statisztikák is egyértelműen mutatják a különbséget: Németország 61%-ban birtokolta a labdát, 16 kapura lövéssel, míg mi csak 3-szor próbálkoztunk kapura.

A mérkőzés után az egyik legérdekesebb adat, amit érdemes megemlíteni: Jamal Musiala, a német csapat egyik kulcsjátékosa, korábban még az angol U21-es válogatottat erősítette, mielőtt a német válogatottat választotta volna. A 35. meccsén már 6 gólnál és ugyanennyi gólpassznál tart a nemzeti csapatban. Az ilyen tehetségek ellen ma nem volt esélyünk.

Egy biztos, a magyar csapatnak gyorsan túl kell lépnie ezen a mérkőzésen, és tanulnia kell a hibákból, mert a Nemzetek Ligája sorozat még folytatódik, és mindig van esély a javításra!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb