Mindenmás

Napi pakk: itt a paralimpia utolsó napja, túléltük az eddigi legforróbb európai nyarat, programok Szegeden és Ópusztaszeren

Ismét nagyszerű vasárnapra ébredhettünk Szegeden. Csupa jó hírrel jövünk az iskolakezdés után, lesz lehűlés, talán csapadék is. Dübörög a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál, Szobori búcsú Ópusztaszeren, a végéhez ér a paralimpia. Jöjjön hát a kávé mellé a megszokott Napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A MAGYAR DAL NAPJA

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Adrienn, Mária, Adrián, Adriána, Adorján, Irma, Ibolya, Csobán, Szerafina, Szergiusz, Engelbert, Alán, Enna, Kilián, Nesztor nevű olvasónknak! Érdekességek:

  • Ma van Kisasszony vagy Kisboldogasszony napja
  • 389 éve megszületett Galánthai gróf Esterházy Pál Magyarország nádora, költő és zeneszerző.
  • 59 éve ez az írástudatlanság elleni küzdelem nemzetközi napja
  • 45 éve megszületett Lékó Péter nemzetközi sakknagymester, aki 14 évesen minden idők legfiatalabb nagymestere lett.
  • 16 éve ez a magyar dal napja, amit minden szeptember második vasárnapján tartanak. A magyar dal napját először a Sziget fesztivál minusz egyedik napján tartották. Az erre a napra szervezett rendezvényeken a pop- és rockzene mellett dzsessz-, népzenei, színházi, gyerek- és komolyzenei műsorok is megtalálhatók a programban.

VASÁRNAP MÁR SOKKAL KÖZELEBB VAGYUNK A VÁRT LEHŰLÉSHEZ

Vasárnap kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd délután nyugat-délnyugat felől egyre több felé, illetve Szeged körül megnövekszik a fátyolfelhőzet. Északkeleten és keleten maradhat naposabb az idő. Futó zápor, esetleg zivatar csak néhol fordulhat elő. Élénk, erős lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalban 13-21, délután 29-34 fokot mutathatnak a hőmérők szeretett városunkban. 

MÉG TART A FESZTIVÁL SZEGED SZÍVÉBEN

Még egy napig lubickolhatunk a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál nyújtotta programokban Szegeden. A programokkal teli hétvégén divat-, zenei- és showműsorok, több mint 100 féle gin és rum, valamint egy Gastro Garden várja a kilátogatókat. Sőt, ami még egy hatalmasat dob rajta, hogy a Delimo és Reök Kézműves Cukrászdák díjnyertes Zöld Málna tortája is ott lesz az eseményen, nem is akárhogy: a Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő édes kísértést pohárkrém formájában lelhetjük fel a fesztiválon.

SZOBORI BÚCSÚ ÓPUSZTASZEREN

Szeptember 8-án, vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legfontosabb ünnepére, a Szobori búcsúra várja a látogatókat az intézmény. Mint a szervezők tudatták szerkesztőségünkkel, egész nap változatos programokkal készülnek: ünnepi szentmise, népzene, lovas kocsikázás, fogathajtók ügyességi versenye, honfoglalás-kori lovasbemutató, kézműves foglalkozások és utcaszínház színesítik a rendezvényt.

A PARALIMPIA ZÁRÓNAPJÁN IS SZURKOLHATUNK A MAGYAR SPORTOLÓKNAK – ITT A VASÁRNAPI PROGRAM

  • KAJAK-KENU (Vaires-sur-Marne)Varga Katalin, Boldizsár Dalma (KL2, 200 m) középfutam 10.14, döntő 11.41
  • Suba Róbert (VL2, 200 m) középfutam 10.28, döntő 11.49
  • Molnár Nikoletta (KL3, 200 m) középfutam 10.42, B döntő 12.07, döntő 12.15
  • ZÁRÓÜNNEPÉLY (Stade de France) 20.30

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb