Közélet

Minden eddiginél erősebb együttműködést alakít ki a Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal

Együttműködési keretmegállapodást kötött szeptember 9-én a Szegedi Tudományegyetem és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. Az egyetem és a hivatal a jövőben még intenzívebben működik együtt az oktatás és a gyakorlati képzések területén, valamint közös pályázatokban, szakmai kooperációkban segíti, erősíti egymást, tudatta szerkesztőségünkkel a Szegedi Tudományegyetem.

EDDIG IS SZÁMOS TERÜLETEN EGYÜTTMŰKÖDTEK

A Szegedi Tudományegyetem a dél-alföldi régió tudományegyetemeként a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatallal már eddig is számos területen közös célokért végezte tevékenységeit. A hivatal dolgozói között is nagy arányban találunk olyan munkavállalókat, akik az SZTE-n diplomáztak. A kormányhivatal és az SZTE együttműködése több szinten is megvalósult már: a területi közigazgatás egyik fontos utánpótlásképző bázisa az SZTE; kormánytisztviselők a karriernapokon népszerűsítik a hallgatók számára a közigazgatást; gyakornoki képzési helyként a kormányhivatal a jogi képzés egyik fontos állomása.

KERETMEGÁLLAPODÁST ÍRTAK ALÁ A FELEK

Az együttműködés erősítése érdekében 2024. szeptember 9-én, a Szegedi Tudományegyetem rektori hivatalában keretmegállapodást írtak alá a felek képviselői. Az eseményen a Szegedi Tudományegyetemet Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár képviselte, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal oldaláról pedig Dr. Salgó László Péter főispán írta alá a megállapodást. “Saját erősségeink tudatában alakítunk ki kölcsönös előnyökkel járó, jól működő együttműködést, amelynek a mai napon hivatalos keretet is adunk. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt is stratégiai partnereink között tudhatjuk” – mondta el Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora.

“Jogászként mindig fontos olyan tapasztalatok megszerzése, amikor a sokszor száraznak tűnő tananyagot vagy a jogszabályokat alkalmazás közben is láthatjuk. Ezért fontosak a gyakornoki együttműködések” – hangsúlyozta beszédében a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja, Dr. Salgó László Péter. Mint mondta, a két intézmény működési egységei nagyon nagy arányban megfeleltethetők egymásnak.

A TÁRSADALMI FELELŐSSÉGVÁLLALÁSBAN IS SEGÍTIK EGYMÁST

Az egyetem és a kormányhivatal a társadalmi felelősségvállalás területén is segíti egymást, egyik legfrissebb közös rendezvényük a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására szervezett jótékonysági sportesemény, az ÁGOTA futás volt idén tavasszal.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: SZTE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb