Sport

Emeljük kalapunkat: 1 millió forintot adományozott a KöltözzMa csapata a Szegedi Gyermeksebészetnek

Hetedik alkalommal is óriásit ment a Két lábon vagy Két keréken a Szegedi Gyermekklinikáért jótékonysági esemény. A menet ezúttal a Lapos Beach-ről startolt, a sok hatalmas szívű szegedi pedig bicajt ragadt, vagy futócipőt húzott azért, hogy segíthessenek a kis szuperhősöknek. A Szeged melletti, deszki telephelyű KöltözzMa-csoport már a versenyt megelőzően adakozott, nem is akármennyit: 1 millió forintot ajánlottak fel a Szegedi Gyermeksebészet megsegítésére.

Kevés olyan szolidáris város van az országban, mint Szeged – ezt a szombati Két lábon vagy Két keréken a Szegedi Gyermekklinikáért jótékonysági rendezvény sikere is jól prezentálja, ugyanis az összegyűlt összeg idén is elérte a rekorder 5 millió forintot. Szombat reggel több száz szegedi várta lelkesen az indulást a Lapos Beach-ről, a különböző távokat futva, gyalogolva vagy kerékpározva is lehetett teljesíteni.

AZ ADOMÁNY NAGY RÉSZE A NEVEZÉSI DÍJAKBÓL JÖTT ÖSSZE, DE SZEGEDI ÉS KÖRNYÉKBELI CÉGEK IS ADAKOZTAK

A 100%-ban az SZTE Gyermeksebészet eszközvásárlásaira összegyűjtött adomány jelentős hányada az 1500 Ft-os nevezési díjakból, de nagylelkű szegedi és környékbeli cégek, magánszemélyek utalásai is segítettek. Utóbbi között is akadt egy rekorder, a nemrég Guinness-rekordot felállító KöltözzMa ugyanis kerek 1 millió forintot utalt a jótékonysági eseményt megszervező, Két lábon vagy Két keréken a városért sportegyesület számlájára. A nagylelkű adomány kapcsán a vállalkozás alapítóit, Nádasdi Csabát és Nádasdi-Sándor Szilviát is elkaptuk egy-két szóra:

https://www.tiktok.com/@szeged365/video/7413384901187210529

A hétvégi sportos, egyben jótékony rendezvényről, ahol még Gáspár Laci is tekert egy nagyot a Szegedi Gyermekklinikáért, itt irtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb