Közélet

Helló szeptember: megugrott a lakások bérleti díja Szegeden, de többen adnának el ingatlant, mint amennyien vennének

Szeptember elején Szegeden a kiadásra kínált lakások bérleti díja átlagosan 150 ezer forintot tett ki, ami 7 százalékos emelkedést jelent éves szinten. Ugyanakkor az is kiderült, hogy többen adnának el lakást, mint amennyiben vennének Szegeden.

AZ ÁTLAGOS BÉRLETI DÍJ 150 EZER FORINT VOLT SZEPTEMBER ELEJÉN, EZZEL A VÁRMEGYÉBEN AZ EGYIK LEGDRÁGÁBB

Csongrád-Csanád vármegyén belül a legerősebb albérletpiaccal rendelkező Szegeden a kínálat 24 százalékkal bővült éves összevetésben, a kereslet ugyanakkor 22 százalékkal mérséklődött. A vármegyeszékhelyen augusztus végén, szeptember elején a kiadó lakások átlagos bérleti díja 150 ezer forintot tett ki. Ez 7 százalékos emelkedésnek felel meg az előző év azonos időszakában feljegyzett 140 ezer forinthoz viszonyítva. Országosan 111,6 százalékkal nőttek az átlagos lakbérek a kínálati piaci adatok szerint. Ezzel szemben a dél-alföldi vármegyékben – Bács-Kiskunban, Csongrád-Csanádban és Békésben – összesítve 116 százalékos bérletidíj-emelkedés következett be.

BYD ÉS AZ EGYETEM IS KIHAT A BÉRLETI DÍJAK ALAKULÁSÁRA SZEGEDEN

A szegedi albérletpiacnak nemcsak az állandóan jelenlévő felsőoktatásban tanulók érdeklődése ad támaszt, hanem a kínai BYD autógyártó város mellett épülő üzeme is keresletet generál a környékbeli albérletpiacon. Ez az élénkülés országos szinten is kiemelkedő volt az elmúlt időszakban- derül ki a szerkesztőségünkhöz eljutott közleményből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb