Mindenmás

Szegedi vagy? Segítsd városod fejlődését forgalomszámlálással, miközben pénzt is keresel!

Most Te is formálhatod Szeged közösségi közlekedésének jövőjét! Elindult a város forgalomszámlálási projektje, mellyel a menetrend fejlesztése a cél. Kényelmes munkavégzés vár rád a járműveken utazva, ahol a fel- és leszállók számolása lesz a feladatod. A műszakok rugalmasak, a fizetés bruttó 1700-1800 Ft/óra. Ne hagyd ki, jelentkezz még ma!

Sokan találkozhattatok már a szegedi közösségi közlekedési eszközökön azokkal a plakátokkal, amelyek a forgalomszámlálásra hívják fel a figyelmet. A város szinte minden egyes járatán kint vannak a hirdetések, amelyek nem véletlenül ilyen látványosak: Szeged számára kiemelten fontos, hogy a közlekedési menetrendet az emberek igényeihez igazítsák, és ebben most Te is szerepet vállalhatsz!

A forgalomszámlálás eredményei nagyban befolyásolják majd a jövőbeli menetrendet, így minden egyes szegedi lakos életére hatással lesznek. Az adatok alapján dől majd el, hogy hol és mikor lesz szükség járatsűrítésekre vagy bővítésekre. A cél nem csupán a gyorsabb és kényelmesebb közlekedés, hanem a fenntarthatóság is: Szeged szeretne alternatívát kínálni az autózás helyett, hogy a város még élhetőbb legyen, és még kevesebb káros anyag kerüljön a levegőbe.

A forgalomszámlálás tehát több szempontból is fontos, de a legizgalmasabb része az, hogy most Te is aktívan részt vehetsz benne. A Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) és a Volánbusz Zrt. minden egyes járatán folyamatosan jelen lesznek a számlálók. Az alkalmi munka teljesen kényelmes: a járműveken történik, ahol a fel- és leszállók számolása a feladat. Fizikailag egyáltalán nem megerőltető, és ráadásul rugalmas műszakok közül választhatsz: lehet reggel+délelőtt, délutános vagy akár egész napos beosztás is. Sőt, ha szereted a pörgést, még osztott műszakra is jelentkezhetsz!

Ez a munka nem csak az egyén, de Szeged közössége számára is fontos lehetőség. Diákok, felnőttek és nyugdíjasok egyaránt jelentkezhetnek, így a családok akár együtt is dolgozhatnak. Az időpont október 2. (szerda) és 5. (szombat), a fizetés bruttó 1700-1800 Ft/óra. A feladat egyszerű, de nagy jelentőséggel bír a város közlekedésének jövőjére nézve.

Üzemkezdettől üzemzárásig minden egyes járaton lesz forgalomszámláló, különösen a csúcsidőkben, amikor minden ajtónál lesz majd valaki. Jelentkezni az alábbi linken lehet: https://forgalom.melodepo.hu/, ahol a jelentkezés után további információkat is küldünk majd a teendőkről. Ez egy esély arra, hogy Te is aktívan hozzájárulj Szeged élhetőbbé tételéhez, miközben kényelmes körülmények között dolgozol.

A forgalomszámlálás története egészen az 1800-as évekig nyúlik vissza, amikor a nagyvárosokban elkezdték rendszeresen figyelni a közlekedési adatokat, hogy hatékonyabbá tegyék a közlekedést. Ma már ezek az adatok alapvetően meghatározzák egy város közlekedési hálózatát, és most Szeged is ebbe az adatalapú irányba lép tovább. Ne maradj ki Te sem, és segítsd a jövő szegedi közlekedésének kialakítását!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb