GasztroVideo365

Egyedi ízek és frissesség: mi történik a Bistorant konyhájában, amit máshol nem látsz? (videó)

Mi a titka a Bistorant konyhájának? Sényei Miklós séf elárulta, hogy miért készül itt minden frissen, és miért nincsenek melegentartók az étteremben. Arabella, a tehetséges szakácstanuló is mesélt arról, miért éppen ezt az éttermet választotta. Sőt, három különleges étel is készült, amit a videóban megleshetsz!

A Bistorant konyhája egy különleges világ, ahol minden egyes fogás frissen készül, és egyedi receptek születnek. Riportunk során találkoztunk Sényei Miklóssal, a konyha szívével, valamint Arabellával, a tehetséges szakácstanulóval, akik betekintést engedtek abba, mi zajlik a kulisszák mögött. Miklós kiemelte, hogy a Bistorantban nincs helye a melegentartóknak – itt minden étel frissen készül, közvetlenül a tálalás előtt. Ez nem csupán minőségbeli különbség, de egy életfilozófia is a konyha számára.

Nem ez az első alkalom, hogy a Bistorant konyhája a figyelem középpontjába került. Ahogy tavalyi cikkünkben is írtunk róla, az étterem híres arról, hogy fontosnak tartják a fiatal szakácsok képzését. Miklós elmondta, hogy a Bistorant nem csupán tanulókat fogad, hanem olyan szakembereket is nevel, akik bárhol megállják a helyüket a későbbiekben. Arabella, a jelenlegi szakácstanuló is arról mesélt, miért választotta ezt a helyet, és milyen fontos szerepet játszik a mindennapokban.

A látogatásunk alatt három különleges ételt is készítettek nekünk, amit a videóban meg is nézhettek. Miklós szerint a Bistorantnál az is gyakran előfordul, hogy egy új receptet valamelyik szakács vagy tanuló alkot meg, és ez később az étlap része lesz. Arabella arról is mesélt, hogy a szakács szakma hogyan vált a szenvedélyévé, és miért pont a Bistorantot választotta a gyakorlati helyszínéül.

A Bistorantban a házi tészta valóban házi, amit a konyhában készítenek – ezt a videóban is megleshetitek. Emellett a kenyeret is ők sütik, sőt, ha valakinek speciális diétás kérése van – legyen szó vegán, cukormentes, tejmentes étrendről – azt is örömmel teljesítik. Ha igazán friss, egyedi és személyre szabott ételekre vágysz, a Bistorantban nem fogsz csalódni!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb