Sport

Kigyulladt a PICK Aréna: szenzációs küzdelemben verte meg a PICK Szeged a német bajnoki címvédőt

Az OTP Bank-Pick Szeged szenzációs, látványos játékkal, 31–29-re győzte le a német bajnok Magdeburgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában egy nagyon kiélezett ki-ki küzdelemben. A Pick akkora formában volt, hogy a meccs fináléjában már hétgólos előnnyel gazdálkodhatott, de a vége így is szoros lett. A mérkőzés egy látványos Bánhidi-góllal ért véget, de a közel 40 éves Mikler is formában volt: a szegediek közönségkedvenc kapusa 16 védéssel zárt.

Minden extra pontra szüksége van a Szegednek abban az öldöklő csatában, amit a továbbjutásért vívhat várhatóan a norvég Kolstaddal és a horvát HC Zagrebbal, illetve talán a lengyel Kielcével – jegyezte meg az NSO. A legutóbbi négyes döntőből hárman (Barca, Aalborg, Magdeburg) is a B-csoportból vágtak neki a sorozat első szakaszának. Kijelenthető, hogy az előző idényhez hasonlóan ezúttal is a nehezebb nyolcasban kellene a a legjobb hat között végeznie a magyar csapatnak.

Telt házzal várta a BL szezonnyitó összecsapást Szeged, a Pick Aréna – amely ugye 8143 néző befogadására alkalmas – felső szektorait is meg kellett nyitni. Mint az NSO emlékeztetett, a világ legerősebb bajnokságának a címvédője tavaly ilyenkor nagyon beragadt a rajtnál, a Veszprém és a Barca is legyőzte az első két fordulóban.

  • Az első hazai gól Smárasoné volt, aki összességében jól diktálta az iramot, neki köszönhetően jó helyre futottak ki a lerohanások is. Sebastian Frimmel és Mario Sostaric is sok labdát kapott a széleken, de a 15. percben a védekezés specialistája, Jérémy Toto is jól bejezett be egy támadást. (9–9)
  • A Magdeburg világsztárjai sem tétlenkedtek, Ómar Ingi Magnússon minden vele szemben álló védőt csúnyán helyben hagyott. A kapuba megjött Mikler Roland, miután Thulin nem érezte az ellenfél játékosait. A magyar kapus rögtön jól szólt közbe, majd Imanol Garciandía góljával a vezetés is meglett.
  • A 40. születésnapja felé közeledő Mikler ezután korát meghazudtoló módon sprintelt be, és ütött kapufára egy ejtést, ami az üresen tátongó kapujára érkezett.
  • A szegdiek közül Bodó Richárd is sokat volt pályán, és önbizalommal telve kézilabdázott. Ez szinte mindenkire igaz volt, a Szeged ízelítőt adott a skandináv iskolából: Lazar Kukics gyors középkezdése után Sostaric rögtön ziccerben találta magát, aki nem is hibázott. Az első félidő hajrájában a hazai szurkolók is feljebb kapcsoltak, érezték, hogy itt most benne lehet a bravúr ebben az estében, de a szünetben mégis a Magdeburg vezetett eggyel. (17–18)
  • A térfélcserét követően Mikler ott folytatta, ahol nem sokkal korábban abbahagyta. Nagyobbnál nagyobb bravúrokkal ugrasztotta talpra a hazai nézőket. Közben a szegediek elől sem tétlenkedtek, Borut Mackovsek jó előkészítéseket kapott attól a Kukicstól, aki új újak közül szintén jól vizsgázott. Bennet Wiegert pedig másodszor kért időt, mégis az eksztázisban védő Mikler bravúrjai után a Szeged dobott további gólokat. (26–20)
  • Hétgólos előnnyel gazdálkodhatott a meccs hajrájában a Szeged, ami megkönnyítette a dolgát. Ettől függetlenül persze az utolsó percekre a Magdeburg az idény eleji formája ellenére sem adta fel, és megmutatta erejét. Öt perccel a vége előtt mínusz háromra felzárkózott, Bánhidi Bence első gólja a legjobbkor jött! A beálló látványos találata után már nem volt kérdés, a Szeged 31–29-re legyőzte a német bajnokot, Mikler 16 védéssel zárt!

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
OTP Bank-Pick Szeged–SC Magdeburg (német) 31–29 (17–18)

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb